Rusland levert meer gas aan Hongarije

Nieuws | Hongarije heeft zaterdag aangekondigd meer gas uit Rusland te krijgen dan eerder afgesproken. De extra leveringen komen er na een bezoek van de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken aan Moskou in juli.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het Hongaarse ministerie van Buitenlandse Zaken verklaarde dat er een akkoord gevonden werd, waarna het Russische staatsgasconcern Gazprom vrijdag "hoeveelheden heeft geleverd die hoger liggen dan wat contractueel werd overeengekomen".

Tot eind augustus zal Hongarije dagelijks 2,6 kubieke meter gas extra krijgen.

De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto bracht in juli een onverwacht bezoek aan Rusland om er de aankoop van 700 miljoen kubieke meter gas te bespreken. Die komt bovenop de 4,5 miljard die elk jaar aan Boedapest wordt geleverd.

De Europese Unie, waar Hongarije deel van uitmaakt, heeft deze week een plan in werking laten treden dat het gasverbruik met 15 procent moet terugdringen. Enkele landen staan echter nogal weigerachtig tegen het plan dat ook enkel spreekt van een "vrijwillige vermindering". Hongarije had om een afwijking gevraagd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top