GP van Vlaanderen - Sandrine Tas en Jason Suttels triomferen in Zandvoorde

Nieuws | Met een overwinning in een koers in lijn over drie kilometer heeft Sandrine zaterdag in Zandvoorde de orde hersteld. De Belgische skeelervedette was haar tegenstandsters op de Mundialpiste te snel af. Op de openingsdag van de Grote Prijs van Vlaanderen werd ze tweede bij de puntenwedstrijd.

Door Belga

Deel dit nieuws

Bij de mannen was Jason Suttels in een acht kilometer lange race aan de beurt om te winnen. Met Bart Swings, de Duitser Felix Rijhnen en Suttels was Powerslide heer en meester. Rijhnen voerde lang het peloton aan. De Zwitser Livio Wenger dacht enkele ronden voor het einde te ontsnappen, maar Suttels reageerde. Swings hield vervolgens Wenger en de rest van de skaters op afstand.

Tas werd gevolgd door de Hongaarse Dominika Gardi en de Duitse Larissa Gaiser.

De derde Belgische zege in het avondprogramma kwam op naam van junior Jorun Geerts, die een race in lijn over drie kilometer won. Net als Tas en Suttels stelde de jonge skater uit Zemst haar kandidatuur voor de Europese titelstrijd, die over drie weken in Italië begint. Swings zal daar ook zijn maar hij zegt alleen naar L'Aquila te reizen om vriend en leerling Suttels aan een of meer titels te helpen.

Eerder op de dag hadden Tas en Swings getekend voor eerste plaatsen op de 1000 meter. Bij de jongens was Laurens Bergé de beste op dit onderdeel. In de jongere klassen rijdt in skeelerend België veel talent rond. Van de ruim zeshonderd skaters in Zandvoorde zijn er negentig uit België. Veertig van hen zijn lid van de jubilerende Zwaantjes Roller Club. Bij tropische temperaturen (33 graden) waren zij getuige van de huldiging van Bart Swings, het idool in deze sporttak.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top