Geens, Vanderplancke, Barthelemy en Vermeylen werken voor Belgian Hammers aflossing af

Sport | Jelle Geens, Erwin Vanderplancke, Valérie Barthelemy en Jolien Vermeylen werken zondag voor België de gemengde aflossing af op het EK triatlon in München. De namen van Geens, Barthelemy en Vermeylen lagen al vast. Erwin Vanderplancke is de laatste naam in het viertal.

Door Belga

Deel dit nieuws

Geens werd zaterdag vijfde bij de mannen, Vanderplancke 38e. Bij de vrouwen eindigde Barthelemy vrijdag veertiende, Vermeylen gaf op na een val.

De Belgian Hammers pakten vier jaar geleden in Glasgow een bronzen medaille op het EK. In vergelijking met toen ontbreken Marten Van Riel en Claire Michel met blessures. Jelle Geens zag het na zijn wedstrijd van zaterdag desondanks nog helemaal zitten.

"Frankrijk is zonder tegenslag echt wel onklopbaar", legde hij uit. "Daarna is Duitsland misschien ook nog moeilijk te verslaan. Maar voor de derde plaats ligt het open. Met Erwin, Jolien en Valerie, die altijd goed is in de aflossing, zijn er mogelijkheden. We hebben eerder dit jaar in Leeds zonder Claire en Marten ook al een vijfde plaats gepakt. We hebben ook een beetje geluk nodig, maar misschien is er dat morgen - in tegenstelling tot vandaag - wel."

De gemengde aflossing start zondag om 18 uur.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top