Belgian Lions gaan onderuit tegen Bosnië en Herzegovina in oefenmatch

Basketbal | De Belgian Lions hebben zaterdag in het Estse Tartu met 68-74 verloren van Bosnië en Herzegovina in hun voorlaatste voorbereidingsmatch richting twee WK-kwalificatiewedstrijden en het EK.

Door Belga

Deel dit nieuws

In Estland werkte België, nummer 37 op de wereldranking, een toernooi met drie teams af. Vrijdag bleek het gastland (FIBA 48) met 79-66 te sterk. Bosnië (FIBA 46) zou vanwege financiële problemen verstek laten gaan, maar kwam uiteindelijk toch opdagen.

De Bosniërs traden aan met hun NBA-speler Jusuf Nurkic, die 18 punten lukte. Retin Obasohan was bij België het best bij schot met 20 punten. Pierre-Antoine Gillet en Manu Lecomte waren elk goed voor 11 punten.

Vorige week speelden de Belgian Lions twee keer in en tegen Finland (FIBA 35), wat resulteerde in een 71-74 zege en 80-71 nederlaag. Woensdag was Duitsland (FIBA 11) met 83-87 te sterk in Hasselt. Op 17 augustus volgt een laatste voorbereidingswedstrijd in Montpellier tegen het sterke Frankrijk (FIBA 4).

De vriendschappelijke wedstrijden vormen voor bondscoach Dario Gjergja en zijn troepen de generale repetitie voor twee WK-voorrondematchen later deze maand. Daarin komen de Belgen op 25 augustus thuis uit tegen Groot-Brittannië (FIBA 45) en kijken ze drie dagen later Griekenland (FIBA 9) op verplaatsing in de ogen. Het zijn de eerste matchen in de tweede kwalificatieronde voor het WK 2023.

De oefenwedstrijden gelden ook als voorbereiding op het EK, dat van start gaat op 1 september in het Georgische Tbilisi. Op het EK treffen de Belgian Lions in groep A Spanje (FIBA 2), Montenegro (FIBA 25), Georgië (FIBA 36), Turkije (FIBA 16) en Bulgarije (FIBA 52). Op 1 september openen ze hun toernooi tegen gastland Georgië (19u). De eerste vier van de groep kwalificeren zich voor de eindfase in de Duitse hoofdstad Berlijn.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top