Sportief directeur jumpingploeg panikeert niet: "Nog kansen genoeg voor Spelen in Parijs"

Sport | Tegen alle verwachtingen in heeft de Belgische jumpingploeg zich gisteren op het wereldkampioenschap in het Deense Herning niet kunnen kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. "Maar er komen nog kansen genoeg", reageerde sportief directeur van de Belgische Ruitersportfederatie (KBRSF) Wendy Laeremans daags nadien.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het technisch vernuftige parcours, bedacht door de Nederlander Louis Konickx, bezorgde heel veel landen een ongezien hoge foutenlast. Nederland pakte na winnaar Zweden zilver met 19.31 strafpunten en Engeland brons met 22.66 strafpunten. België werd zevende met 26.49 strafpunten. 

"Als we één balk minder laten vallen is het brons voor ons", plaatste Wendy Laeremans de ontgoocheling over het mislopen van de beoogde kwalificatie voor Parijs in het juiste perspectief. "Jumping is wellicht de meest onvoorspelbare sport en juist dat maakt het wondermooi."

Voor Laeremans is er geen enkele reden om te panikeren richting Parijs. "Eind september ligt er in de Nations Cup-finale in Barcelona al een eerste ticket klaar voor een land dat zich nu niet heeft kunnen plaatsen. Op het EK volgend jaar in Milaan worden er nog eens drie verdeeld onder de dan nog niet geplaatste landen en uiteindelijk is er nog één allerlaatse kans op de volgende Nations Cup-finale. De Verenigde Staten, Canada en Brazilië kunnen zich kwalificeren op de pan-Amerikaanse kampioenschappen en dus wordt de strijd gevoerd onder de Europese concurrenten."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top