Colombiaanse regering en guerillabeweging ELN hervatten dialoog

Nieuws | Colombia gaat de vredesgesprekken met de guerillabeweging Nationaal Bevrijdingsleger (ELN) opnieuw opstarten. Dat heeft een vertegenwoordiger van de Colombiaanse regering vrijdag meegedeeld. De gesprekken tussen beide partijen werden vier jaar geleden stopgezet.

Door Belga

Deel dit nieuws

De beslissing komt er na een ontmoeting tussen de Colombiaanse Hoge Commissaris voor Vrede, Danilo Rueda, en een ELN-delegatie in de Cubaanse hoofdstad Havana. "De twee partijen zijn het erover eens dat de dialoog weer op gang moet worden gebracht", verklaarde Rueda na afloop van het gesprek, dat plaatsvond onder toezicht van Cuba en Noorwegen.

De aankondiging komt er enkele dagen nadat Gustavo Petro werd ingezworen al eerste linkse president in de Colombiaanse geschiedenis. Petro had tijdens zijn campagne beloofd om de vredesgesprekken met gewapende groepering herop te starten en om een einde te maken aan het 'war on drugs'-beleid.

De Colombiaanse regering kondigde vrijdag ook de vrijlating aan van negen personen, die sinds 13 juli door ELN werden vastgehouden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top