Lewandowski net op tijd ingeschreven voor competitiestart, Koundé mag nog niet spelen

La Liga | Dankzij een nieuwe miljoenendeal is FC Barcelona er dan toch in geslaagd om vlak voor de competitiestart de inschrijving van goaltjesdief Robert Lewandowski en de andere aanwinsten Andreas Christensen, Franck Kessié en Raphinha af te ronden. Op de website van de Spaanse profliga staan zij vrijdagavond aangeduid als geregistreerd, in tegenstelling tot topaankoop Jules Koundé.

Door Belga

Deel dit nieuws

Lewandowski, Christensen, Kessié en Raphinha kunnen zaterdagavond (21u) op de eerste speeldag in Camp Nou aantreden tegen Rayo Vallecano. Volgens de sportkrant 'Mundo Deportivo' mogen ook Ousmane Dembélé en Sergi Roberto, die recent hun contract bij Barça verlengden, in actie komen.

Het is enkel nog onduidelijk of Jules Koundé, die voor 50 miljoen euro overkwam van Sevilla, zal mogen spelen. Volgens sportkrant Marca kan de Franse international slechts geregistreerd worden indien de club zijn totale loonmassa nog doet krimpen.

Eerder op de dag meldde Barcelona dat het een belang van 24,5 procent van Barça Studios, een dochteronderneming verantwoordelijk voor het beheer van de digitale business en audiovisuele producties van de club, heeft verkocht aan het bedrijf Orpheus Media voor 100 miljoen euro. Op 1 augustus verkocht het ook al 24,5 procent aan platform Socios.com. Barcelona verkocht eerder deze zomer 10 procent en vervolgens 15 procent van zijn opbrengsten uit televisierechten van La Liga aan het Amerikaanse investeringsfonds Sixth Street voor een totaalbedrag van 400 miljoen euro. Barça doet al deze inspanningen om snel aan geld te komen, zodat de club zijn nieuwe aanwervingen binnen het salarisplafond kan inschrijven.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top