Belgian Lions verliezen eerste oefenduel in en tegen Estland

Basketbal | De Belgian Lions hebben vrijdag een 79-66 nederlaag geleden in het eerste van twee oefenduels in Tartu tegen Estland.

Door Belga

Deel dit nieuws

In de Baltische staat zou België een toernooi met drie teams afwerken. Maar Bosnië en Herzegovina trok zich terug vanwege financiële problemen die de deelname van het land aan het EK (1-18 september) zouden kunnen hypothekeren.

Vrijdag stond de vierde voorbereidingsmatch op het programma voor de Belgian Lions, nummer 37 op de wereldranking. Vorige week speelden ze twee keer in en tegen Finland (FIBA 35), wat resulteerde in een 71-74 zege en 80-71 nederlaag. Woensdag was Duitsland (FIBA 11) met 83-87 te sterk in Hasselt.

Zondag spelen de Belgian Lions opnieuw tegen Estland (FIBA 48). Op 17 augustus volgt een laatste voorbereidingswedstrijd in en tegen het sterke Frankrijk (FIBA 4).

De vriendschappelijke wedstrijden vormen voor bondscoach Dario Gjergja en zijn troepen de generale repetitie voor twee WK-voorrondematchen later deze maand. Daarin komen de Belgen op 25 augustus thuis uit tegen Groot-Brittannië (FIBA 45) en kijken ze drie dagen later Griekenland (FIBA 9) op verplaatsing in de ogen. Het zijn de eerste matchen in de tweede kwalificatieronde voor het WK 2023.

De oefenwedstrijden gelden ook als voorbereiding op het EK, dat van start gaat op 1 september in het Georgische Tbilisi. Op het EK treffen de Belgian Lions in groep A Spanje (FIBA 2), Montenegro (FIBA 25), Georgië (FIBA 36), Turkije (FIBA 16) en Bulgarije (FIBA 52). Op 1 september openen ze hun toernooi tegen gastland Georgië (19u). De eerste vier van de groep kwalificeren zich voor de eindfase in de Duitse hoofdstad Berlijn

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top