Robbe Ghys is tevreden met zilveren plak: "Ik voelde me heel sterk"

Wielersport | Robbe Ghys maakte vrijdag op de wielerpiste in München indruk in de puntenkoers. De 25-jarige Limburger moest in de Europese titelstrijd maar nipt de Fransman Benjamin Thomas voor laten gaan. "Ik ben niet teleurgesteld", zei Ghys na afloop. "We waren samen de twee sterkste renners in koers."

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik ben blij met mijn zilveren medaille", stelde Ghys. "Ik voelde me heel sterk en heb een goede wedstrijd gereden. Ik wist de hele wedstrijd dat ik maar een renner in het oog moest houden. Thomas heeft verdiend gewonnen. We waren met twee duidelijk de sterkste renners van het pak. Als we samen doorgingen, reden we weg van de rest. Het was makkelijk koersen op die manier."

Thomas is de regerend wereld- en Europees kampioen in de puntenkoers. Ghys van zijn kant reed nog weinig puntenkoersen op grote kampioenschappen. "Ik denk dat dit mijn beste puntenkoers ooit was", knikte hij. "Ik heb in 2018 op het EK het omnium gereden en daar rij ik ook een heel sterke puntenkoers. Het is van toen geleden dat ik een puntenkoers op zo'n niveau heb gereden."

Dinsdag staat voor Robbe Ghys de ploegkoers op het programma, aan de zijde van Fabio Van Den Bossche. "Dat is en blijft mijn grote doel op dit EK", legde hij uit. "Er is veel mogelijk. Fabio heeft enorme stappen gezet ook. Ik denk dus wel dat ik met vertrouwen kan starten aan de ploegkoers."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top