Raad van State schorst opnieuw vergunning voor pop-upbar Zanzibar in Merchtem (2)

Nieuws | Pop-upbar Zanzibar in Merchtem moet opnieuw de deuren sluiten, zo blijkt uit een beslissing van de Raad van State. Eind juli had de Raad al de uitbatingsvergunning voor de pop-upbar geschorst, maar op 3 augustus had de gemeente Merchtem een nieuwe vergunning afgeleverd. Die is nu in een nieuw arrest ook geschorst.

Door Belga

Deel dit nieuws

De pop-upbar is sinds 2019 te vinden aan de Dahliastraat in Steenhuffel, deelgemeente van Merchtem, en ging dit jaar op 27 mei open. Normaal zou de bar open zijn tot 3 september maar een buurtcomité was naar de Raad gestapt, omdat de bar geluids- en verkeersoverlast zou veroorzaken in de buurt. De Raad van State had het buurtcomité eind juli gelijk gegeven en de vergunning geschorst.

De gemeente Merchtem verleende daarop op 3 augustus een nieuwe vergunning maar hield daarbij naar eigen zeggen wel rekening met de motivering van het arrest van de Raad van State. Zo werd een gedetailleerde inventarisatie gemaakt van de activiteiten, en werd er verduidelijkt dat die activiteiten vrijgesteld zijn van omgevingsvergunning, en dat de zomerbar de verwezenlijking van het agrarisch gebied niet in het gedrang bracht. Ook werden een aantal beperkende maatregelen opgelegd om overlast te voorkomen.

De buurtbewoners, die eerder al naar de Raad van State waren gestapt, waren niet tevreden met die beslissing van de gemeente en dienden een nieuw schorsingsverzoek in. In een arrest dat vandaag werd geveld, is de Raad nu op hun verzoek ingegaan en heeft ook de nieuwe vergunning geschorst. 

"De Raad van State is van oordeel dat op het eerste gezicht niet blijkt dat de gemeente Merchtem bij het verlenen van deze nieuwe toelating alsnog terdege heeft nagegaan of de vergunde inrichting inpasbaar is in de agrarische gewestplanbestemming van het betrokken terrein", klinkt het bij de Raad van State.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top