Jazz Middelheim palmt park Den Brandt vier dagen in

Muziek | Van vandaag tot maandag 15 augustus vindt in het Antwerpse park Den Brandt opnieuw Jazz Middelheim plaats. Dit jaar wil het oudste jazzfestival van het land vooral "musiceren in de breedte", met tal van aan jazzgerelateerde muziekstijlen door elkaar.

Door Belga

Deel dit nieuws

Vandaag is er veel aandacht voor jong Belgisch talent. Op de affiche staan rappers, zoals Yong Yello en Blackwave. Daarnaast is er de winnaar van Jong Jazztalent: Nabou Claerhout, die opent met haar Trombone Ensemble. Afsluiten is voor de "queen van de Belgische urban": Coely. Later volgt er nog een "360° Ground Floor Aftershow" met habitués Lander & Adriaan. 

In de loop van het weekend ligt de focus ook op avant-garde- en rockmuziek, met internationale klasbakken zoals Iggy Pop, Taxi Wars, Thurston Moore Group, Alabaster DePlume, Fred Hersch, Jef Neve en Bert Joris. 

Het verjaardagsconcert ter ere van de honderdste verjaardag van Toots Thielemans wordt begeleid door het Metropole Orchestra en Brussels Jazz Orchestra op 14 augustus. Dat eerbetoon wordt versterkt met sterartiesten als Philip Catherine, een van meest vooraanstaande gitaristen van zijn generatie en een Belgische publiekslieveling. 

Op slotdag 15 augustus staat een bijzonder project van Aka Moon op de affiche. Openen doen ze maandag met Flight of the Black Zebra ft. Jakob Bro, een studentenproject van het Conservatorium Antwerpen onder leiding van de Deense gitarist en componist Jakob Bro. 

De organisatie vraagt een herbruikbare fles (geen glas) mee te brengen naar het festivalterrein, want er wordt gratis water voorzien. Wegens brandgevaar is roken strikt verboden op het terrein.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top