Chloé Caulie gaat naar halve finales boulder op het EK in München

Sport | Nadat Chloé Caulier zich gisteren al kwalificeerde voor de halve finales in de lead, zette ze vandaag op de Europese kampioenschappen muurklimmen in München een nog overtuigendere prestatie neer in de boulder, haar specialiteit.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 25-jarige Brusselse moest om door te stoten naar de halve eindstrijd bij de eerste tien van haar kwalificatiegroep eindigen. De Europese vicekampioen van 2020 slaagde daar met verve in door het beste resultaat van groep B neer te zetten met een score van 65.7 punten. De halve finales vinden plaats op zondag vanaf 9u, de finale gaat later die dag door omstreeks 16u.

De Sloveense Janja Garnbret, de eerste olympische kampioene uit de geschiedenis, liet het beste resultaat optekenen in de lead en deed dat kunstje nog eens over in de boulder met een score van 82.8 in groep A.

De klimsters die uiteindelijk bij de eerste acht eindigen in de lead en de boulder mogen de finale van de olympische combinatie (lead + boulder) afwerken op woensdag 17 augustus.

De Naamse Lucie Watillon moest overigens verstek laten gaan omdat ze nog niet voldoende hersteld was van een coronabesmetting.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top