Actie, humor en drama in de tv-tips van de week

Series | Een nieuwe week betekent een nieuwe lading televisietips. Na de droogte en hitte van de afgelopen dagen zit er wat regen aan te komen. Jammer voor wie buitenactiviteiten gepland had, maar een kolfje naar de hand van wie een gezellige avond voor de buis voor ogen heeft.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maandag: Kamp Waes

Vijftien gewone (maar sportieve) Vlamingen beginnen aan een loodzware militaire training. Wie op het einde nog stand houdt, wint. Dat was het opzet van ‘Kamp Waes’, dat bij de eerste uitzending een van de drukst bekeken televisieprogramma’s was. Intussen is een oproep gelanceerd voor mogelijke kandidaten aan het tweede seizoen en om je warm te maken om je in te schrijven, zendt Eén het eerste seizoen momenteel opnieuw uit.

We zitten bijna op het einde van de beproeving. In aflevering zeven worden de overgebleven kandidaten gegijzeld. Wat volgt is de zwaarste uitputtingsslag van hun leven. Kunnen ze aan de extreme druk van hun gijzelnemers weerstaan en inschatten hoeveel informatie ze mogen prijsgeven?

Bekijk ‘Kamp Waes’ op maandag om 22u10 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Dinsdag: Central Intelligence

In de wereld van de buddy-comedy actiefilms gaat het erom twee zeer verschillende personages tegen elkaar uit te spelen. Daar slaagt filmmaker Rawson Marshall Thurber (‘Dodgeball: A True Underdog Story’, ‘Red Notice’) zeker in. De ene is een kathedraal van een man met spierballen die Schwarzenegger doen blozen (Dwayne Johnson), de andere is een kleine moppentapper met een grote mond, maar een piepklein hartje (Kevin Hart).

Dat ongewone duo werkt in ‘Central Intelligence’ samen om de verkoop van waardevolle satelietcodes tegen te houden. Stone (Johnson) is een CIA-agent die zich van zijn collega’s heeft afgescheurd en Joyner (Hart) is een boekhouder die aan de hand van de cijfers de details van die verkoop kan opsporen. Wat volgt is, uiteraard, een hoop actie en een stevige dosis humor.

Bekijk ‘Central Intelligence’ op dinsdag om 20u30 op VTM 2 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Woensdag: Auf der anderen Seite

Deze Duitse dramafilm van regisseur Fatih Akin won meer dan dertig filmprijzen toen die uitkwam. Het is het tweede deel in een los samenhangende trilogie waarin de regisseur de liefde, de dood en de duivel verkent. Het eerste deel was het alom geprezen ‘Gegen die Wand’.

In ‘Auf der anderen Seite’ volgen we de levens van Ali Aksu en zijn volwassen zoon Nejat. Ali is alleenstaande en bezoekt regelmatig de vrouwen van losse zeden en doet zijn favoriete prostituee Yeter een voorstel. Ze krijgt van hem een maandloon als ze bij hem komt wonen en alleen nog met hem naar bed gaat. Nejat is aanvankelijk niet opgezet met de regeling, maar kan uiteindelijk wel met de vrouw overweg. Maar dan slaat het noodlot toe en doodt Ali Yeter in een razende bui.

Bekijk ‘Auf der anderen Seite’ op woensdag om 22u30 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Donderdag: Baby Driver

Edgar Wright (‘Shaun of the Dead’, ‘Last Night in Soho’) haalde alles uit de kast voor ‘Baby Driver’ in 2017. De regisseur staat erom bekend dat hij moeiteloos genres mengt en met visuele humor verrassend uit de hoek komt. In deze film voegt hij daar een dosis muziek aan toe, want veel van de scènes – en dan vooral de spectaculaire vluchtscènes – zijn op het ritme van de muziek gemonteerd. Genoeg om je helemaal in het hoofd te trekken van het hoofdpersonage, dat altijd zijn oortjes in heeft.

Baby (Ansel Elgort) is een chauffeur in dienst van een bende criminelen. Hij is erg getalenteerd in het wegracen na een overval of kraak. Hij ontmoet toevallig het meisje van zijn dromen en wil met haar het criminele leven achter zich laten, maar dat is buiten de dievenbende gerekend. Zij hebben Baby nog nodig voor een laatste grote opdracht.

Bekijk ‘Baby Driver’ op donderdag om 20u35 op VTM 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Vrijdag: Out of Africa

De Deense barones en auteur Karen Blixen bracht in 1937 haar memoires uit, het relaas van de zeventien jaren die ze in Kenia spendeerde onder de naam ‘Out of Africa’. In die tijd was het land nog een kolonie van het Verenigd Koninkrijk, dus onder een moderne, kritische lens valt heel wat te zeggen over haar tijd in het Oost-Afrikaanse land, maar dat neemt niet weg dat het boek – mits enkele verbloemingen – in 1985 in een prachtige film werd gegoten.

In ’Out of Africa’ speelt Meryl Streep de rol van de barones, die met haar overspelige man (Klaus Brandauer) een plantage begint. Ze ontmoet er de jager Denys (Robert Redford), met wie ze een passionele relatie begint. De film is een liefdesbrief aan het Afrikaanse continent en onder begeleiding van de prachtige muziek van John Barry valt er heel wat te genieten van adembenemende landschappen.

Bekijk ‘Out of Africa’ op vrijdag om 23u05 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top