Tweede seizoen ‘Regi Academy’ lanceert ex-K3’er Kathleen Aerts als jurylid

Films |

Door het succes van het eerste seizoen van ‘Regi Academy’ -zowel in kijkcijfers als met de hit die laureate Pauline scoorde- komt er ook een tweede seizoen van de talentenwedstrijd waarin Regi Penxten op zoek gaat naar een vocale sidekick. Met daarin alvast twee nieuwigheden: Olivia Trappeniers wordt in de jury vervangen door Kathleen Aerts (ex-K3) en het decor is dit keer niet Oostende maar Marbella.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In september vorig jaar kwam de Limburgse Pauline Slangen als eerste winnares van de ‘Regi Academy’ uit de bus. Een maand later stond ze al samen met haar mentor op het podium van een uitverkocht Sportpaleis en scoorde ze in de hitlijsten met de single ‘Duizend Sterren’. Zo snel kan het dus gaan als Regi Penxten -de ongekroonde koning van de Belgische dance- je zijn steun geeft.

Dat is dan ook de inzet van ‘Regi Academy’, een format dat DPG Media vorig jaar lanceerde op VTM2. Daarin laat Regi verscheidene kandidaten auditie doen voor een job als zijn nieuwe gaststem. Die keuze maakt hij niet alleen, want naast hem zetelen de Nederlandse zanger Jaap Reesema (die ook enkele hits te danken heeft aan Regi) en Lester Williams, al jaar en dag de brother in crime van Regi. De presentatie is in de veilige handen van Camille Dhondt, #LikeMe-ster en winnares van ‘The Masked Singer’. Vorig jaar was ook Olivia Trappeniers jurylid, maar zij wordt voor dit tweede seizoen vervangen door Kathleen Aerts, vroeger beter bekend als ‘de blonde’ van K3.


Van Zuid-Afrika naar Marbella

Aerts woont al sinds 2015 in Zuid-Afrika, waar ze een guesthouse uitbaat met haar man. Maar stilaan begint de mediamicrobe weer te kriebelen blijkbaar, want de voorbije jaren zagen we haar weer meermaals opduiken op de Vlaamse televisie. Zo deed ze in 2020 mee in het gigapopulaire ‘The Masked Singer’ en kreeg ze van VTM 2 ook een eigen programma ‘Villa Zuid-Afrika’, dat inzoomt op de dromen en realisaties van Kathleen en haar gezin in Zuid-Afrika. Een van de speciale gasten in haar nieuwe guesthouse was Regi, beiden zijn dan ook al heel lang goede vrienden.

Nu is er dus de wederdienst. Als jurylid wil ze haar ervaring met de showbizz en met talentenjachten gebruiken om de kandidaten te gidsen. “Ik weet uit eigen ervaring wat zo’n auditie teweeg kan brengen, dus ik hoop dat ik de kandidates steun kan bieden. Ik zal rechtuit en eerlijk zijn, maar met opbouwende kritiek, niet in de stijl dus van Marcel Vanthilt”, liet ze in een gesprek met HLN weten, tegelijkertijd een sneer uitdelend naar Vanthilt, die destijds K3 de grond inboorde. Als goede vriendin van Regi weet ze ook wat de dj/producer precies zoekt in een sidekick: “In de eerste plaats natuurlijk een unieke stem. Maar het moet ook iemand zijn die een menigte in het Sportpaleis kan meetrekken, anders ben je niet veel met die stem.”

De kandidaten van dit tweede seizoen van ‘Regi Academy’ blazen dit keer verzamelen in het mondaine Marbella, waar ze gedurende de opnames in een luxueuze villa zullen samenwonen. Naast het concurrentiële aspect zullen de jonge dames en heren dus ook moeten tonen dat ze collegiaal kunnen zijn. Aan de hand van workshops, try-outs en verrassende testen wordt gekozen wie het nieuwe lid van ‘de Regi Family’ wordt. De maestro himself ziet het in ieder geval al helemaal zitten: “We gaan ons rot amuseren in Marbella!”, aldus de immer goedgeluimde Limburger.

Volg het nieuwe seizoen van ‘Regi Academy’ binnenkort op VTM 2.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top