Alcatraz verwacht 32.000 bezoekers tijdens bloedheet festivalweekend

Festivals | Het metalfestival Alcatraz in Kortrijk verwacht deze editie 32.000 festivalgangers. Dat zegt organisator Bernard De Riemacker bij de start van het festival. De organisatie neemt vanwege de hitte ook extra maatregelen om het festivalgangers zo aangenaam mogelijk te maken.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het belooft een warm metalweekend te worden op festival Alcatraz. Met de voorspelde hitte neemt de organisatie ook enkele maatregelen. Zo worden op de warmste momenten gratis flesjes drinkwater voorzien. Ook is er gratis zonnecrème beschikbaar. "Het voordeel is dat drie van de vier podia indoor zijn. Dus daar staan onze festivalgangers niet in de zon. Ook op de wei zijn voldoende plekken om in de schaduw te staan", zegt organisator Bernard De Riemacker. 

De tip om geen zwarte kledij te dragen, krijgen de festivalgangers niet. "Het belangrijkste is dat iedereen luchtige kledij draagt en iets om het hoofd te beschermen voor de zon. Ook regelmatig water drinken is aangeraden." 

Vandaag staan namen als Napalm Death en MGLA op het programma. Morgen is het de beurt aan Enslaved, Carcass en Exodus. Op de laatste festivaldag zondag worden Abbath, Tesseract en afsluiter Arch Enemy verwacht. Tickets zijn nog beschikbaar op de website.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top