‘Snowden’ op VTM 3: ook deze personen hadden een gastrol in hun eigen biopic

Films | VTM 3 zendt vanavond ‘Snowden’ uit, een biopic over de gelijknamige medewerker van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA die bekend werd als klokkenluider. Op het einde van de film, waarin Joseph Gordon Levitt in de huid van Edward Snowden kruipt, duikt de échte Snowden op. Volgende personen deden hetzelfde in hun eigen biopic.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jordan Belfort, ‘The Wolf of Wall Street’

Deze meesterlijke biopic van de hand van Martin Scorsese traceert de op- en neergang van de gewetenloze bankier Jordan Belfort, die steenrijk werd met frauduleuze praktijken. In 1987 krijgt hij een baan als effectenmakelaar op Wall Street. Hij wordt er al snel meegesleept in de drugscultuur en de bacchanale manier waarop met geld omgesprongen wordt. Na Black Monday, de grootste eendaagse beursdaling in de geschiedenis, neemt hij een baan aan bij een makelaarskantoor dat gespecialiseerd is in penny stocks. Dankzij zijn agressieve manier van verkopen en de hoge commissies verdient Jordan een klein fortuin. Hij richt een eigen bedrijf op dat succesvol wordt met de verkooptactiek van "pump and dump", waarbij waardeloze aandelen aan veel te hoge prijzen worden verkocht aan klanten.

Op het einde van ‘The Wolf Of Wall Street’ introduceert de échte Jordan Belfort – tegenwoordig een gevierd motivational speaker – zijn eigen personage, vertolkt door Leonardo DiCaprio in de film, op een seminarie. Hij kondigt hem aan met de woorden: “Deze man, mijn goede vriend Mr. Jordan Belfort, is de strafste motherf*cker die ik ooit ontmoet heb.”

Frank Abagnale, ‘Catch Me If You Can’

‘Catch Me If You Can’ is gebaseerd op de autobiografie van de echte oplichter Frank Abagnale, die een korte cameo heeft in de verfilming van zijn eigen levensverhaal. De echte Abagnale heeft ongelooflijke zwendelpraktijken uitgevoerd zoals die in ‘Catch Me If You Can’, die hij gedetailleerd heeft beschreven in zijn memoires. Hij werd opgepakt door de Franse politie en ging later voor de FBI werken.

Tijdens de scène waarin Abagnale, vertolkt door DiCaprio, wordt gearresteerd, verschijnt de echte Abagnale als de politieagent die hem begeleidt. Abagnale stond naar eigen zeggen zelf niet te springen om een cameo te doen, maar het productieteam stond erop.

Ondanks de deelname van de echte Abagnale aan de scène, was de arrestatie één van de creatieve vrijheden van de film. Abagnale had geen nauwe relatie met een bepaalde FBI-agent toen hij op de vlucht was. In plaats van door Hanratty te worden opgepakt, werd Abagnale bij de Franse politie aangegeven door een stewardess met wie hij uitging. De FBI had geen aandeel in de arrestatie.

Erin Brockovich, ‘Erin Brockovich’

‘Erin Brockovich’ is een biografische juridische dramafilm uit 2000, geregisseerd door Steven Soderbergh. De film vertelt het waargebeurde verhaal van Erin Brockovich, die de strijd aanbond met het energiebedrijf Pacific Gas and Electric Company (PG&E) over diens schuld voor het verontreinigen van het grondwater nabij het stadje Hinkley, in Californië. De film was een kassucces en kreeg positieve kritieken.

Vroeg in de film heeft de échte Erin Brockovich een cameo als een serveerster genaamd Julia – de naam van de actrice die haar personage vertolkt in de film (Julia Roberts). De eerste keer dat Roberts en Brockovich elkaar ontmoetten was op de set, toen Brockovich haar cameo filmde. De twee vrouwen schudden elkaar kort de hand in de make-upkamer, aldus Newsweek.

Bekijk ‘Snowden’ vanavond om 23u op VTM 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top