Terugkeer naar de jaren 2000 met Jesse McCartney en zijn ‘Beautiful Soul’

Muziek |

Exact 18 jaar geleden kwam het album ‘Beautiful Soul’ uit, net als de gelijknamige hitsingle. Jesse McCartney deed ermee een gooi naar eeuwige roem. Zo eeuwig is dat niet geworden, want ondertussen zien we zijn naam nog maar zelden vermeld, maar Proximus Pickx keert met plezier toch even terug in die wonderlijke periode van Disney Channel en de vele jonge pubersterren aan het begin van deze eeuw.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jesse McCartney kan je gerust het uithangbord van een hele generatie noemen: die van de multi-getalenteerde tienersterren uit de stal van Disney Channel. Zoals velen uit die talentenacademie was McCartney zowel acteur als zanger. Zijn debuut maakte de Amerikaanse tiener in de tv-serie ‘All My Children’, waarvoor hij meteen een Daytime Emmy Award in de wacht sleepte als beste jonge acteur. Tegelijkertijd bouwde hij een carrière uit met de boysband Dream Street en als solo zanger.  Een bezig baasje dus.

Het is dan dat Disney hem pas echt ten volle gaat uitspelen. Eerst in de tv-serie ‘The Suite Life of Zack & Cody’, vervolgens aan de zijde van Miley Cyrus in het befaamde ‘Hannah Montana’. Twee keer mag hij gewoon zichzelf spelen, een lekkere binnenkomer. Maar het zegt ook iets over de star quality die de dan 18-jarige Jesse al bezit. Een jongen met de looks van Justin Bieber.

Zijn debuut als solo artiest maakt hij in de lente van 2004, met de single ‘Beautiful Soul’, een typische poptune voor zoekende tieners en de voorloper van zijn gelijknamige album dat later in de zomer zou verschijnen. 'Beautiful Soul' blijft een nummer dat veel millennials terugvoert naar die (onbezonnen) tijd van toen. Ook al zegt de naam Jesse McCartney misschien niet veel meer, zijn eerste grote hit blijft 18 jaar na release nog steeds instant herkenbaar. Het tieneridool is ondertussen een volwassen man van 35 jaar, maar ondanks zijn getaande populariteit blijft hij in de showbizz actief, zij het iets meer op de achtergrond. Zo werkte hij mee aan songmateriaal voor Tyga en Justin Bieber. Vorig jaar kwam hij zelfs op de proppen met een nieuwe, eigen single: ‘Kiss the World Goodbye’. Overduidelijk schatplichtig aan zijn vroegere succesjaren bij Disney Channel.

Andere leuke weetjes

Tijdens zijn hoogdagen werd Jesse McCartney een rol aangeboden in de tienerkomedie ‘She’s the Man’, waarin hij de tweelingbroer zou spelen van Amanda Byrne. In die film, uitgekomen in 2006, doet een meisje zich voor als haar tweelingbroer om zo toch maar te kunnen aansluiten bij een voetbalteam. De producers vonden dat McCartney en Byrne zodanig veel op elkaar geleken dat het best geloofwaardig zou zijn. Helaas was de acteur zodanig opgeslorpt door andere projecten dat hij moest weigeren, de rol ging uiteindelijk naar James Kirk.

Als songschrijver is Jesse er niet vies van om zijn talent te delen. Zoals eerder vermeld schreef hij nummers voor Tyga en Justin Bieber, maar ook Leona Lewis heeft heel wat te danken aan de muzikale inbreng van de New Yorker. Haar grote hit ‘Bleeding Love’, in 2008 de meest verkochte single ter wereld, betekende de doorbraak van Lewis en verzekerde haar pensioen. Jesse McCartney zal ongetwijfeld eens gevloekt hebben dat hij het niet onder eigen naam uitbracht.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top