Red Bull Solo Q keert terug in 2022

Esports | De 1V1-competitie op League of Legends, georganiseerd door het merk met de gevleugelde stier, is terug voor een nieuw seizoen. Ook dit jaar staat er een mooie geldprijs op het spel. In dit artikel kom je te weten hoe je je moet inschrijven en je geluk kan beproeven!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na het enorme succes van de vorige edities, was het een veilige gok dat Red Bull ook in 2022 een evenement zou organiseren. Dat is nu bevestigd: Red Bull Solo Q keert terug voor een nieuw seizoen in alle vier hoeken van de wereld!

Ter herinnering: de competitie, die wordt gespeeld op League of Legends, heeft een nogal speciaal format. Weg is de klassieke 5v5-indeling, die wordt gebruikt in de competitieve wereld van de MOBA van Riot Games. Hier wordt alles onder vier ogen beslist. Het toernooi wordt gespeeld in 1v1-duels, met een aantal specifieke regels:

  • 100 minions elimineren
  • De vijandige turret neerhalen
  • De eerste kill halen

De speler die als eerste deze drie doelstellingen behaalt, wint de wedstrijd.

Zoals we je al vertelden, staat de geregistreerde spelers een globale competitie te wachten. Maar voordat je de beste 1v1-spelers ter wereld mag ontmoeten, moet je je via verschillende fasen voor het toernooi plaatsen. Om te beginnen zijn er vier open kwalificatierondes, die plaatsvinden van 2 tot 14 september.

  • Kwalificatieronde 1: vrijdag 2 – zondag 4 september (gespeeld tijdens de Frag-O-Matic LAN)
  • Kwalificatieronde 2: dinsdag 6 september (online)
  • Kwalificatieronde 3: zondag 11 september (online)
  • Kwalificatieronde 4: woensdag 14 september (online)

De vier beste spelers van elk kwalificatietoernooi worden naar de nationale grote finale gestuurd. Die gaat door op LAN, tijdens Gameforce op 1 en 2 oktober in Brussels Expo. Naast het gegarandeerde ticket voor de Europese finales zijn er diverse prijzen te winnen, waaronder randapparatuur en Alternate-vouchers!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top