Dit weekend is het weer genieten voor motorsportfans!

Auto-moto | Komend weekend kunnen liefhebbers van de motorsport opnieuw hun hartje ophalen met onder meer de rally van Ieper en het WK motorcross in Frankrijk. Proximus Pickx vertelt je kort wat er te wachten staat.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Rally van Ieper

Het grootste rallyevenement van België, de rally van Ieper, wordt dit jaar gereden van 18 tot en met 21 augustus. Sinds vorig jaar maakt de historische rally deel uit van het FIA World Rally Championship. 88 teams rijden mee voor de 9de WRC-manche en daarnaast rijden 30 teams mee in de nationale nevenwedstrijd. Van de partij is Toyota Gazoo Racing World Rally Team, met in hun rangen Kalle Rovanperä, die met vijf wereldtitels op zijn naam de te kloppen man is. Thierry Neuville (Hyundai Shell Mobis World Rally Team) hoopt net als vorig jaar van zijn thuisvoordeel gebruik te kunnen maken en de rest een poepje te laten ruiken. Maar ook Freddy Loix (Skoda), die in Ieper al maar liefst 11 keer won, doet dit jaar opnieuw mee voor de eindzege.

Volg een verslag van de rally van Ieper op zondag vanaf 13u30 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app.. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

La douce France

Voor de eerste keer zal het wereldkampioenschap motorcross in Charente-Maritime worden gehouden, aan de Atlantische kust van Frankrijk. Deze Grand Prix Charente Maritime wordt de zeventiende en voorlaatste ronde van het wereldkampioenschap 2022 (aangezien de ronde in Oman is geannuleerd). Op het programma staat een spannend duel tussen Tom Vialle en Jago Geerts. Deze twee mannen zijn aan elkaar gewaagd en zullen ons zeker kunnen blijven boeien tot het einde van het seizoen. Jago Geerts heeft naar eigen zeggen alle vertrouwen in zijn kunnen, wat niet onlogisch is nu hij een contract heeft getekend om tot 2024 bij Yamaha te blijven.

Volg de Grand Prix Charente Maritime op zondag 21 augustus op Eurosport 2, beschikbaar in de optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top