Virton zoekt naar eerste zege in vier jaar tegen 'zwart beest' RWDM

Challenger Pro League | Naast Dender EH en Lommel SK trappen ook RE Virton en RWDM straks het seizoen mee af. Voor Virton wordt de match tegen titelkandidaat RWDM een eerste stevige test die het verloop van het seizoen kan definiëren. Bij RWDM hopen ze vooral op een goede start na toch wel wat problemen in de voorbereiding.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maar met Virton treffen de Brusselaars wel een team dat hen goed ligt. De laatste zege van Virton tegen RWDM dateert al van september 2018 toen de Luxemburgers hun Brusselse bezoekers met een 3-0 huiswaarts stuurden. In de vijf duels die de twee teams nadien nog tegen elkaar speelden won RWDM 3x en speelden de twee teams 2x gelijk.

Daarnaast kon Virton ook nog maar één keer scoren in 450 speelminuten. Lucas Prudhomme was de laatste Virtonees die een RWDM-doelman te grazen kon nemen. Dat was toen (2019) trouwens ene Anthony Sadin; tegenwoordig onder de lat bij Virton.

Selectienieuws

Sadin zal ook straks misschien onder de lat staan, want Virton besliste om zijn concurrent - Timothy Martin - aan RFC Seraing te verhuren. Al heeft hij met Vincensini er wel een stevige rivaal bij. Voor het overige kent coach Christian Bracconi weinig selectieproblemen. Enkel Aabbou en Vitris liggen in de lappenmand.

Bij RWDM zijn er meer selectiezorgen. Naast de langdurig geblesseerde Oulare zijn ook Claes, El Ouahdi en Heris niet fit voor de dienst. Doordat de transfermarkt ook nog niet helemaal bracht wat ervan verwacht werd, zit coach Vincent Euvrard zo 'maar' met vijftien beschikbare veldspelers en drie doelmannen in zijn selectie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top