Dender ontvangt (gehavend) Lommel met ijzersterke thuisstatistiek

Challenger Pro League | De Challenger Pro League wordt straks eindelijk weer op gang getrapt. Een van de openingsmatchen is het treffen tussen promovendus Dender EH en Lommel SK. De thuisploeg heeft in dat duel al meteen een stevige thuisreputatie te verdedigen terwijl de bezoekers uit Limburg best wel wat selectiezorgen hebben.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor de kampioen van eerste nationale wordt de rentree bij de profs meteen een eerste stevige test om te zien hoe ver ze al staan. De transferperiode liep nog niet helemaal van een leien dakje bij Dender en de Oost-Vlamingen zoeken hier en daar nog wel wat extra mankracht. Toch is er voldoende vertrouwen én kwaliteit aanwezig om het de bezoekers uit Lommel al meteen lastig te maken.

Daarnaast heeft Dender vorig seizoen een bijzonder stevige thuisreputatie opgebouwd. De troepen van Regi Van Acker verloren in 2021-2022 geen enkel thuisduel in de competitie (en de eindronde). Twaalf wedstrijden werden winnend afgesloten en vijf keer werd er gelijkgespeeld. In het kalenderjaar 2022 won Dender zelfs 10x en speelde het slechts 1x gelijk. In zeven van die elf wedstrijden scoorden Mbarki en co minstens 3x. In de beker werd er wel (nipt) verloren tegen Eupen.

Selectienieuws

Voor de eerste match van het seizoen moet Dender het nog wel zien te rooien zonder De Bodt en Ngongo. Zij zijn niet fit. Vanbelle (ex-Lommel) is wel van de partij, ondanks een recente neusbreuk. Hij kan spelen met een masker. Voor Rajsel (nog niet wedstrijdfit) komt de match in principe te vroeg, maar door een gebrek aan offensieve mogelijkheden zit hij toch in de selectie.

Lommel SK moet dan weer puzzelen om de plaatsjes op het wedstrijdblad in te vullen. De Limburgers starten de competitie zonder aanvoerder Neven, Tolinsson, Wuytens, Thordarson, Pierrot, Ostrc en Martinez. Zij zijn allemaal geblesseerd of in een revaliderend stadium. Nieuwkomer Granell is wel speelklaar, maar het is niet helemaal duidelijk of hij al speelgerechtigd is.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top