Mazzu zag twee matchen: "Voor de wissels ontbrak het ons aan alles"

UEFA Conference League | Een halfuur volstond voor RSC Anderlecht om het Estse Paide Linnameeskond knock-out te slaan in de return van de derde voorronde van de Conference League. Na 60 minuten, en vooral drie wissels, schoten de troepen van Felice Mazzu wakker om uiteindelijk nog met 3-0 te triomferen. "Het ontbrak ons aan alles voor de wissels, het is moeilijk uit te leggen waarom", stelde Mazzu na afloop.

Door Belga

Deel dit nieuws

"We hadden niet genoeg intensiteit, coördinatie, verlangen in de loopacties en we verloren de bal te vaak", vertelde Mazzu. Hij gaf toe dat het niet gemakkelijk was voor sommige spelers die nog niet veel speelden om aan de wedstrijd te beginnen.

Op mentaal vlak schoot zijn team donderdagavond tekort. "We moeten nog steeds verbeteren op dat vlak, dat is zeker. We moeten de wil hebben om iets in brand te steken, om naar voren te komen en om te lopen. We hebben onze tegenstander vertrouwen gegeven."

Mazzu had het ook over zijn Portugese spits Fabio Silva, die kan terugblikken op een knappe invalbeurt. Hij stond drie minuten op het veld toen hij de score opende. Hij zorgde voor de assist bij de 2-0 en had ook een aandeel in de derde goal. "Het is duidelijk dat hij de weg naar het doel opende, het maakte het leven makkelijker voor ons. Maar Rafa (Lior Refaelov, nvdr.) deed ons spel ook opklaren en Mario (Stroeykens, nvdr.) speelde in de ruimte, wat spelers als Amir Murillo heeft bevrijd."

De Anderlecht-coach feliciteerde Killian Sardella, die voor het eerst dit seizoen in de basis stond. "Hij toonde goesting en intensiteit", aldus Mazzu, die hoopt dat Francis Amuzu niet vertrekt. "Ik zou hem graag overtuigen om te blijven, want hij geeft ons verticaliteit. Zolang hij aanwezig is en inzet toont, zal hij speeltijd krijgen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top