Anderlecht is Paide opnieuw de baas en gaat door naar laatste voorronde Conference League

UEFA Conference League | RSC Anderlecht heeft donderdagavond zijn goede uitgangspositie, die het een week geleden verworven had in de heenmatch in Estland tegen Paide Linnameeskond (0-2 zege), niet meer laten glippen in de return in het eigen Lotto Park in de derde kwalificatieronde van de Conference League. Het triomfeerde met ruime 3-0 cijfers.

Door Belga

Deel dit nieuws

In een fletse eerste helft haalde de thuisploeg na ruim een kwartier opgelucht adem toen Adrien Trebel een kopbal van de lijn haalde. Het was wachten tot zo'n vijf minuten voor rust tot Anderlecht een grote kans kreeg: Sebastiano Esposito knalde het leer onbesuisd over.

Pas toen Felice Mazzu net voor het uur een driedubbele wissel doorvoerde, kon paars-wit het slot op de Estse deur openbreken. Invaller Lior Refaelov stuurde de eveneens ingevallen Fabio Silva (62.) het straatje in en laatstgenoemde schoof de bal in doel. Ook Michael Murillo (72' en 75') deed zijn duit nog in het zakje met twee treffers.

In de vierde en laatste voorronde (play-offronde) kruisen de troepen van Felice Mazzu naar alle waarschijnlijkheid de degens met het Zwitserse Young Boys Bern. Na een eerdere 0-2 overwinning op bezoek bij het Finse KuPS Kuopio beschikken zij over de beste papieren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top