Belgische jumpingploeg heeft olympisch ticket in vizier

Sport | Met nog één proef te gaan op het wereldkampioenschap jumping in Denemarken staat België op de vijfde plaats. De Belgische ploeg is zo virtueel geplaatst voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Daarvoor is immers een topzesnotering in het eindklassement vereist. Maar ook de medailles zijn nog binnen handbereik.

Door Belga

Deel dit nieuws

Vrijdagavond vanaf 21 uur strijden 10 landen voor 6 plaatsen op de Olympische Spelen van Parijs. Olympisch kampioen van Tokio, Zweden, leidt de dans met 3.69 strafpunten, voor Frankrijk (5.44), Duitsland (11.76), Nederland (13.31), België (13.49), Engeland (14.66), Zwitserland (14.83), Canada (15.56), Ierland (17.15), Brazilië (17.29) en de Verenigde Staten (21.60). Als België in de slotproef drie nulronden kan rijden en Duitsland en Nederland ieder vier strafpunten oplopen, is het brons voor ons land. Het zou niet de eerste keer zijn dat bondscoach Peter Weinberg dame fortuna aan zijn zijde heeft.

België zag donderdag zijn score tijdens de tweede proef voor het landenklassement oplopen van 5.49 tot 13.49 omdat zowel startcombinatie Nicola Philippaerts/Katanga van het Dingeshof als slotduo Gregory Wathelet/Nevados S één balk afstootten. Jos Verlooy viel tijdens de driesprong van zijn paard en alleen het immer foutloze koppel Jérôme Guéry/Quel Homme de Hus kon de nul vasthouden.

In het individuele klassement doen Jérôme Guéry en Quel Homme de Hus met een achtste plaats en 2.35 strafpunten ook nog mee voor de medailles.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top