Jonge Belgische achtervolgers gaan door naar volgende ronde op het EK baanwielrennen in München

Wielersport | Op de openingsavond van de Europese kampioenschappen baanwielrennen in het Duitse München is de piepjonge Belgische achtervolgingsploeg bij de mannen als achtste en voorlaatste geëindigd in de kwalificaties. Daarmee mogen ze toch door naar de volgende ronde, die morgen voorzien is. De Belgen kunnen hoogstens nog de bronzen medaille behalen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Achtervolgers Thibaut Bernard (19), Maxwell De Broeder (23), Arthur Senrame (22) en Brent Van Mulders (21) waren de enige renners van de elfkoppige Belgische delegatie die vandaag in actie kwamen. Ze klokten een tijd van 4:03.021, drie tienden van een seconde sneller dan de laatste ploeg, Spanje (4:03.340). De beste acht tijden stoten door naar de volgende ronde. Morgen neemt België het in de eerste ronde op tegen Duitsland, gisteren vijfde met 3:56.239.

De winnaars van de duels tussen enerzijds Frankrijk (1e in 3:54.125) en Groot-Brittannië (4e in 3:55.998) en anderzijds Denemarken (2e in 3:54.280) en Italië (3e in 3:55.920) strijden om het goud. De zes andere teams worden gerangschikt op basis van hun chrono's en de twee snelste teams nemen het tegen elkaar op voor het brons.

Het EK baanwielrennen duurt nog tot en met dinsdag 16 augustus. Morgen komt de Belgische delegatie niet alleen in actie in de ploegenachtervolging, maar ook in de scratch voor vrouwen en de puntenkoers voor mannen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top