Tweede ritzege voor McGill, Figueiredo blijft leider in Ronde van Portugal

Wielersport | De Amerikaan Scott McGill heeft in de sprint de zesde etappe in de Ronde van Portugal (2.1) gewonnen. De Wildlife Generation-renner behaalde zijn tweede overwinning in de Portugese wedstrijd. De Portugees Frederico Figueiredo (Glassdrive Q8 Anicolor) behoudt zijn leiderstrui.

Door Belga

Deel dit nieuws

De zesde etappe ging van Agueda naar Maia over een afstand van 159,9 kilometer. Acht renners zorgden voor de ontsnapping van de dag: de Amerikaan Keegan Swirbul, de Spanjaard Unai Cuadrado en de Portugezen Tiago Antunes, Luis Gomes, Hugo Nunes, Rafael Lourenço, Marcio Barbosa en José Mendes. 

Op zes kilometer van de streep was er echter een algemene hergroepering, onder meer na een misverstand in de kopgroep. De Amerikaan Robin Carpenter waagde nadien zijn kans, samen met de Spanjaard Txomin Juaristi, maar op 300 meter van de finish werden ze gegrepen. McGill, die al de eerste etappe won, bleef uiteidelijk de Portugezen Joao Matias en Antonio Carvalho voor. 

De zevende etappe wordt morgen gereden tussen Santo Tirso en Braga over een afstand van 150,1 kilometer. Op zes kilometer van de streep staat de beklimming van de Sameiro op het programma, met een hellingspercentage van 6 procent.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top