Vos scoort hattrick in Ronde van Scandinavië, Bossuyt opnieuw derde

Wielersport | De Nederlandse Marianne Vos (Jumbo-Visma) heeft haar derde ritoverwinning in evenveel etappes geboekt in de Ronde van Scandinavië, een zesdaagse koers voor de WorldTour. Voor de derde dag op rij haalde ze het in een groepssprint, waarin Shari Bossuyt (Canyon Sram) derde werd.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 35-jarige Vos had de voorbije dagen de twee openingsetappes gewonnen op Deens en Zweeds grondgebied, maar kreeg tijdens de eerste Noorse etappe geen vrije baan richting de hattrick. Ruim vijftig kilometer voor de finish kwam ze op achterstand toen het peloton splitste na een massale valpartij, maar dat zette Vos nadien zelf weer recht.

Een groot deel van de etappe van 118 kilometer tussen Moss en Sarpsborg werd gekleurd door een vlucht van de Britse Josie Nelson en de Italiaanse Elena Pirrone, die bij het ingaan van het laatste wedstrijduur het gezelschap kregen van de Spaanse Lourdes Oyarbide. Bij het aansnijden van het heuvelachtige lokale circuit werden de drie echter teruggegrepen, waarna het nieuwe uitvalspogingen ging regenen. De Britse Alice Barnes reed een groot deel van de finale alleen aan de leiding, maar uiteindelijk werd het toch een sprint.

En in die oplopende spurt haalde Vos het ondanks een mindere uitgangspositie met brio voor Deens kampioene Cecilie Uttrup Ludwig, waarmee ze ook haar leidersplaats in het klassement verder verstevigt. Net als in de openingsetappe finishte Shari Bossuyt als derde. Dankzij de bonificatieseconden wordt de 21-jarige West-Vlaamse tweede in het algemene klassement, op 22 seconden van Vos, en gaat ze naar de leiding in het jongerenklassement.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top