Pedrero wint slotrit van de Ronde van de Ain na monstervlucht, maar Martin redt eindzege net

Wielersport | De Franse geletruidrager Guillaume Martin (Cofidis) heeft zijn eindzege weten vast te houden in de slotetappe van de Ronde van de Ain, een driedaagse Franse rittenkoers van het UCI-niveau 2.1. In de slotetappe werd hij nog flink onder druk gezet door de Spanjaard Antonio Pedrero (Movistar), die na een monstervlucht de ritzege nam.

Door Belga

Deel dit nieuws

De derde en laatste dag van de Ronde van de Ain finisht traditioneel in Lélex na een lastige tocht doorheen het Jura-gebergte, en dat was dit jaar niet anders. De slotetappe was amper 131 kilometer lang, maar daarin ging het de hele dag op en af, goed voor meer dan drieduizend hoogtemeters. Een terrein dat wereldkampioen Julian Alaphilippe inspireerde: hij trok al op de eerste beklimming in de aanval, samen met de jonge Waal Sylvain Moniquet en Antonio Pedrero.

Ruim vijftig kilometer voor de aankomst gooide Pedrero eerst Moniquet en dan Alaphilippe bergop overboord, waarna de Spanjaard solo naar de slotklim doorstoomde. De koploper vormde een reëel gevaar voor de eindwinst van geletruidrager Guillaume Martin, die zowel bergop als bergaf ook onder druk werd gezet door zijn eerste achtervolgers in het klassement. Maar door op 1:38 van ritwinnaar Pedrero te finishen, redde Martin zijn koppositie in het klassement.

In de daguitslag had de 30-jarige Pedrero 1:17 voorsprong op de Australiër Harry Sweeny, die voor Lotto Soudal de tweede plek nam. De Nieuw-Zeelander George Bennett werd derde. In het eindklassement heeft Martin zes seconden voorsprong op het nummer 2, de Deen Mattias Skjelmose Jensen. De Fransman Rudy Molard werd derde op 0:08. Martin is de opvolger van de Australiër Michael Storer, de eindwinnaar van vorig jaar in de Ronde van de Ain.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top