Italiaanse renner Michele Gazzoli jaar geschorst na dopinginbreuk

Wielersport | De Italiaanse wielrenner Michele Gazzoli is door de Internationale Wielerunie (UCI) voor een jaar geschorst, tot 9 augustus 2023. Zijn ploeg Astana Qazaqstan heeft de renner intussen ook aan de deur gezet, klinkt het in een mededeling.

Door Belga

Deel dit nieuws

Bij de 23-jarige Gazzoli zijn op 17 februari tijdens de Ronde van Algarve sporen van de verboden stof tuaminoheptaan teruggevonden. Die stof zit onder meer in bepaalde neussprays. De UCI heeft het dossier geklasseerd als een onvrijwillige inbreuk op de dopingregelgeving. Daarom wordt Gazzoli maar voor één jaar geschorst en worden enkel zijn resultaten in de Ronde van Algarve geschrapt. 

De Kazachse WorldTourploeg benadrukte in haar verklaring dat ze "niets te maken heeft met deze ongelukkige dopingovertreding". Astana heeft het contract met Gazzoli wel met onmiddellijke ingang beëindigd. 

De Italiaanse wielrenner werd vorig jaar vierde op het WK voor beloften in Leuven. In het Noorse Bergen eindigde hij in 2017 op het WK voor junioren op de derde plaats.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top