Justitie gaat op zoek naar personeel tijdens metalfestival Alcatraz

Festivals | De federale overheidsdienst Justitie gaat komend weekend op het Alcatraz Metal Festival in Kortrijk op zoek naar geschikt personeel onder het motto 'Aan de bak in den bak'. "Ik ben er zeker van dat we kandidaten zullen vinden", zegt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD). "Metalfans zijn mensen die willen bijdragen aan een betere samenleving en hun medemens willen helpen."

Door Belga

Deel dit nieuws

Liefhebbers van het stevigere gitaarwerk kunnen dit weekend hun gading vinden in Kortrijk voor Alcatraz Festival. Opmerkelijk is dat ook de federale overheidsdienst Justitie naar daar afzakt. In gevangenissen en detentiehuizen is er namelijk nood aan heel wat nieuwe medewerkers, niet alleen voor de functie van cipier, maar ook vele vacatures voor jobs als detentiebegeleider, maatschappelijk assistent, verpleger en psycholoog raken niet ingevuld. 

Om de aanwervingscampagne kracht bij de zetten, gaat Justitie met de slogan 'Aan de bak in den bak' actief op zoek naar potentiële kandidaten, zoals het Alcatraz Festival. Minister van Justitie en burgemeester van Kortrijk Van Quickenborne is zelf een hevige metalfan en zal ook deze editie niet ontbreken. "Ik ken het metalpubliek goed: het zijn mensen die willen bijdragen aan een betere samenleving en die hun medemens willen helpen", zegt hij. "Dat zijn net de profielen die we zoeken." 

Festivalgangers kunnen er ook een meet-and-greet winnen met verschillende internationale artiesten. Daarvoor moeten ze het ontsnappingsspel 'Escape from Alcatraz' zien op te lossen.

Onder meer Behemoth, Arch Enemy, Testament and Accept staan op de affiche. Op het festival, dat morgen begint en tot zondag duurt, treden meer dan 100 metalbands op.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top