Deze tot tv-series en films verfilmde boeken moet je zeker lezen

Films |

Ben je een fan van tv-series en films? Ze zijn vaak geïnspireerd op boeken. Proximus Pickx heeft een lijstje gemaakt van enkele boeken die meer dan één regisseur geïnspireerd hebben.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘The Sandman' van Neil Gaiman

'The Sandman' is in de eerste plaats een stripverhaal. Daarin probeert een tovenaar de Dood te vangen en hem onsterfelijkheid aan te bieden. Maar in plaats daarvan laat hij ongewild zijn jongere broer Dream, ook bekend als Morpheus, in de val lopen. Om Dream te beschermen sluit de tovenaar hem tientallen jaren op in een glazen fles, totdat hij eindelijk ontsnapt om wraak te nemen op zijn ontvoerders en om de chaos die tijdens zijn afwezigheid ontstond op te kuisen.

Deze stripreeks was een van de eerste graphic novels die de bestsellerlijst van The New York Times haalde. Van dit ongelooflijke verhaal is een Netflix-serie gemaakt met Tom Sturridge, Gwendoline Christie en Jenna Coleman in de hoofdrollen.

Ontdek ‘The Sandman’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

‘Blonde' van Joyce Carol Oates

Met ‘Blonde’ wilde Joyce Carol Oates een fictieve biografie publiceren. Daarin beschrijft ze het innerlijke, poëtische en spirituele leven van Norma Jeane Baker, beter bekend als Marilyn Monroe. Dit prachtige verhaal biedt een blik in het leven van een van de beroemdste iconen van de popcultuur.

Andrew Dominik, bekend als regisseur van ‘Chopper’ en ‘Killing Them Softly’ heeft het gefictionaliseerde verhaal van Joyce Carol Oates bewerkt voor Netflix. De hoofdrollen worden vertolkt door Ana de Armas ('No Time to Die'), Adrien Brody, Sara Paxton en Julianne Nicholson. De film komt uit op 23 september.

Ontdek ‘Blonde’ van 23 september op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

‘The Lord of the Rings' van John R. R. Tolkien

John Ronald Reuel Tolkien heeft ongetwijfeld een van de beroemdste en meest geliefde fantasiewerelden geschapen. Zijn trilogie ‘In de band van de ring’ werd gepubliceerd in de jaren 1954-1955. Het volgt de zoektocht van enkele zeer innemende wezens om een magische ring die grote macht in zich draagt te vernietigen door hem in het vuur van de Doemberg alias Mordor te werpen, waar de ring ook werd gesmeed.

Tolkiens boeken en universum hebben menig regisseur geïnspireerd. Te beginnen met Peter Jackson, die er drie Oscarwinnende megaproducties van heeft gemaakt. Binnenkort dompelt de Amazon Prime-serie ‘The Lord of the Rings: The Rings of Power’ de fans opnieuw onder in dit onvergetelijke universum.  De nieuwe serie, die is ontwikkeld door John D. Payne en Patrick McKay, speelt zich af in het tweede tijdperk van Midden-aarde en is een prequel op de gebeurtenissen in de oorspronkelijke romans en films. De première is gepland op 2 september.

‘The Lord of the Rings’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

‘Harry Potter' van J. K. Rowling

Er wordt vaak gezegd dat boeken veel beter zijn dan de films of series die ze geïnspireerd hebben. Dat geldt zeker voor Harry Potter. De boekenreeks van J. K. Rowling heeft sinds de release voor een wereldwijde fascinatie gezorgd. Het eerste deel 'Philosopher's Stone' is de meest getrouwe filmadaptatie van het boek. Het vertelt het verhaal van Harry Potter, een jonge wees die bij zijn pesterige oom en tante woont. Op een dag ontvangt hij een brief van Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Tovenarij. Hij wordt toegelaten tot de school en ontdekt een even wonderlijke als gevaarlijke wereld.

De boekenreeks is alom bekend, en heeft aanleiding gegeven tot een filmreeks die een groot succes is geworden. De reeks bestaat uit 8 films, en ze hebben van jonge acteurs als Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson wereldsterren gemaakt.

‘Harry Potter and the Philosopher's Stone’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top