Zacht en hard, twee gezichten van Mark Wahlberg op VTM 3

Films | Twee films met dezelfde acteur, die ook nog eens in hetzelfde jaar verschenen, zijn na elkaar te zien op VTM3, dus slaan wij meteen aan het vergelijken. In ‘Instant Family’ is Mark Wahlberg een zorgzame adoptievader, in ‘Mile 22’ een geharde CIA-agent.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Acteur Mark Wahlberg is een man met vele gezichten. Laat hem onder leiding van de juiste regisseur acteren en hij transformeert helemaal. Denk aan zijn prestatie in Martin Scorseses ‘The Departed’ en vergelijk die maar even met zijn rollen in Paul Thomas Andersons ‘Boogie Nights’ of David O. Russells ‘The Fighter’. Twee van die uitersten zijn vanavond na elkaar te zien op VTM 3: ‘Instant Family’ en ‘Mile 22’. Welk gezicht van Wahlberg moet je gezien hebben?

Instant Family

‘Instant Family’ is een hartverwarmende komedie over een koppel en hun drie kersverse adoptiekinderen. Pete (Wahlberg) en Ellie (Rose Byrne) ontmoeten de 15-jarige Lizzie en willen haar een nieuwe thuis geven, maar ontdekken dan dat ze nog een broertje en een zusje heeft. Na wat twijfelen, besluiten ze alle drie de kinderen te adopteren. En dat loopt voor de kersverse ouders niet altijd van een leien dakje. Langzaamaan weten ze wel een onbreekbare band op te bouwen met de kinderen.

De film is niet alleen een vehikel voor Mark Wahlberg, maar ook voor Isabela Merced, die de rol van Lizzie speelt. Zij werd vooral bekend als de hoofdrol in Nickelodeonreeks ‘100 Things to Do Before High School’ en was recent ook te zien in ‘Dora and the Lost City of Gold’ en ‘Sweet Girl’. Net als Wahlberg is zij met andere woorden op weg om als een zeer veelzijdige actrice te boek te staan. ‘Instant Family’ mikt recht op het hart van de kijker en schoot voor velen ook helemaal raak! 81 procent van de recensenten en 82 procent van de filmgangers waren positief, volgens de website Rotten Tomatoes. Het budget van zo’n 48 miljoen dollar werd ook aardig terugverdiend: aan de filmkassa werd meer dan 120 miljoen dollar opgehaald. Wie een warme familiekomedie zoekt, zal in deze prent zeker zijn gading vinden.

Bekijk ‘Instant Family’ op zaterdag 13 augustus om 20u35 op VTM 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Mile 22

Amper drie maanden voor ‘Instant Family’ in november 2018 in de zalen kwam, was Mark Wahlberg ook al in een andere prent te zien in de cinema. En die kon bijna niet verder liggen van een warme familiefilm. ‘Mile 22’ is een actiethriller over James Silva (Wahlberg), de leider van een bijzonder CIA-team. Hij en zijn teamleden zijn een grote lading giftige chemicaliën op het spoor die in de verkeerde handen zijn gevallen. Silva en zijn team doorstaan aanslagen, aanvallen van een corrupte overheid en boobytraps om de locatie van de lading te achterhalen en duizenden levens te redden.

Lauren Cohan (‘The Walking Dead’), Iko Uwais (‘The Raid’), John Malkovich (‘Being John Malkovich’) en worstelaar Rhonda Rousey (‘Furious 7’) delen de affiche met Wahlberg. De cast zit met andere woorden vol bekende namen uit de actiewereld. Regisseur van dienst is Peter Berg, die eerder al met Wahlberg samenwerkte voor ‘Lone Survivor’, ‘Deepwater Horizon’ en ‘Patriots Day’. Dat de twee op elkaar ingespeeld zijn, is een understatement. Toch scoorde de film niet denderend bij de filmpers. Volgens Rotten Tomatoes waren 23 procent van de critici positief, van het publiek 44 procent. Ze noemden de film een thriller met te weinig “thrills”. De filmkassa’s rinkelden ook beduidend minder dan bij ‘Instant Family’. Het productiebudget wordt geschat op maximaal 60 miljoen dollar, en dat werd maar net terugverdiend. We zijn dus geneigd om ‘Instant Family’ meer aan te raden, al zal ‘Mile 22’ je honger naar actie uiteraard veel beter stillen.

Bekijk ‘Mile 22’ op zaterdag 13 augustus om 22u40 op VTM 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top