Is de miniserie ‘Keep Breathing’ op Netflix gebaseerd op een waargebeurd verhaal?

Series | 'Keep Breathing', te bekijken op Netflix, is een hit. De nieuwe miniserie volgt een advocaat die wil ontsnappen aan de chaos van haar leven. Een vliegtuigongeluk stuurt haar plannen in het honderd. Of het verhaal op ware gebeurtenissen is gebaseerd, valt nog te bezien. Proximus Pickx vertelt je er alles over.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De miniserie 'Keep Breathing' klimt razendsnel naar de top 10 van meest bekeken kijkvoer op het streamingplatform en haalt de krantenkoppen. De serie draait rond het personage Liv, een advocate uit New York. Ze wil haar stad (en haar drukke leven) ontvluchten. Haar plan valt in duigen wanneer haar toeristenvliegtuigje neerstort. Zij is de enige overlevende van de crash, de piloot en copiloot zijn omgekomen. Erger nog, ze bevindt zich in the middle of nowhere, in een afgelegen deel van Canada. Niemand weet waar ze is of lijkt zelfs maar naar haar te zoeken. Ze zal haar vindingrijkheid, en vooral haar vastberadenheid, moeten aanwenden om te overleven in de vijandige wildernis...

De exacte locatie van het vliegtuigongeluk is onduidelijk (vooral voor Liv), maar we kunnen wel al verklappen dat 'Keep Breathing' zich afspeelt in de afgelegen wildernis van Canada's Northwest Territories. De flashbacks en herinneringen van Liv spelen zich af in New York.

Waargebeurd verhaal?

De actrice uit ‘Where We Come From', 'Vida' en 'Scream', Melissa Barrera, schittert in deze thrillerserie. Ze speelt een vastgoedadvocate; een workaholic die sinds haar moeilijke jeugd met bindingsangst worstelt. De rest van de cast bestaat uit Austin Stowell ('The Hating Game'), 'Unorthodox'-ster Jeff Wilbusch en Florence Lozano uit 'Narcos'.

'Keep Breathing' draait rond de trauma's en avonturen van een jonge vrouw die koste wat kost probeert te overleven, zoals in 'Manifest' en 'Lost', maar deze miniserie is niet gebaseerd op echte gebeurtenissen of een roman. Bedenkers Martin Gero en Brendan Gall hebben het hele verhaal verzonnen. De survivalserie is een ware hype, dus voor zij die nieuw kijkvoer zoeken op Netflix: jullie weten wat te doen.

Bekijk ‘Keep Breathing’ op Netflix. Meer informatie over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vindt u hier.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top