Lukaku's seizoen bij Chelsea eindigde in een teleurstelling

Serie A | Romelu Lukaku is dit seizoen door Chelsea uitgeleend aan Inter, slechts één jaar na zijn transfer naar de club. De Rode Duivel sprak onlangs over zijn gecompliceerde jaar in Londen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Romelu Lukaku is een perfectionist. Soms te veel, misschien. Het drijft de speler ertoe altijd meer te willen doen, maar als hij niet het vertrouwen en de steun krijgt waarvan hij vindt dat hij die verdient, kan volgens ingewijden de frustratie snel toeslaan. Dat is ongeveer hoe je zijn jaar bij Chelsea zou kunnen samenvatten, waar niets goed voor hem leek te gaan.

Toch legden de Blues in de zomer van 2021, toen hij overkwam van Inter, 113 miljoen euro neer, waarmee de Belg de speler werd met de grootste transfersom ooit (333,56 miljoen euro). Maar tussen de spits en zijn trainer, Thomas Tuchel, boterde het niet.

Een held zijn

"Veel dingen gingen mis. Toen ik wegging bij Inter, wilde ik wraak nemen op Chelsea." Lukaku kwam misschien niet met de beste bedoelingen aan toen hij terugkeerde naar Londen. Zijn emoties stonden soms in de weg van zijn prestaties. "Ik dacht dat ik daar een held zou kunnen zijn, maar dat was ik niet", zegt hij.

Met slechts 15 doelpunten in 43 wedstrijden heeft de 29-jarige Duivel een seizoen afgeleverd dat ver onder het niveau ligt van wat hij bij Inter liet zien. Enkelen, zoals trainer Thomas Tuchel, hebben ongetwijfeld hun bedenkingen gehad over de capaciteiten van de spits. "Ik denk dat iedereen in een jaar tijd vergeten is waartoe ik in staat ben op een veld", verklaart Lukaku over die periode.

Boordevol motivatie

Dat frustrerende jaar bij Chelsea heeft hem ertoe aangezet om het dit jaar goed te maken in de Serie A, een competitie waarin hij heeft laten zien dat hij zeer op zijn gemak is. "Het is een soort woede die ik in me heb. Het team heeft het ook, want ze hebben vorig jaar niets gewonnen, en met z'n allen hopen we het beter te doen en iets te winnen."

Romelu Lukaku is ervan overtuigd dat we in Milaan weer het beste van hem zullen zien. "Bij Inter was ik een goede speler, terwijl het seizoen bij Chelsea moeilijk was. Daarom heb ik besloten om hier terug te komen", legde hij uit. Nu is het tijd om de daad bij het woord te voegen.

Volg het beste uit de Serie A het hele seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Proximus Pickx Sports.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top