De onwaarschijnlijke statistiek van Thibaut Courtois bij Real Madrid

UEFA Champions League |

Real Madrid wist zich haast moeiteloos te verzekeren van een nieuwe trofee: het won met 2-0 de Europese Supercup van Europa League-winnaar Eintracht Frankfurt. Andermaal kon De Koninklijke daarbij rekenen op een onklopbare Thibaut Courtois in doel, de Belg profileert zich steeds meer als man van de grote momenten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

En dat maakt zeven! Sinds Thibaut Courtois vier jaar geleden voor Real Madrid tekende, is hij niet gestopt met bekers bij te zetten in zijn trofeeënkast. Na het behalen van de Spaanse landstitel en de Champions League vorig seizoen, werd er met de Europese Supercup woensdagavond alweer een nieuwe trofee toegevoegd aan zijn palmares. Het was de eerste officiële wedstrijd van Real Madrid in deze nieuwe campagne en daarin moesten de Spanjaarden niet eens diep in hun reservoir tasten om Eintracht Frankfurt over de knie te leggen.

David Alaba (37’) en Karim Benzema (65’) zorgden voor de doelpunten, maar even cruciaal waren de reddingen van Courtois. Net zoals enkele maanden geleden in de CL-finale tegen Liverpool was onze landgenoot de gevierde held. Geen enkele keer konden de spitsen van Frankfurt hem verschalken, ook niet wanneer ze alleen voor hem kwamen. Zoals wel vaker bewezen in het verleden, staat Courtois er op de belangrijke momenten. Hij is een man geworden van de finales.

19 reddingen in 4 finales

Dat bewijst ook een opvallende statistiek van databedrijf Opta. Dat becijferde dat de doelman van de Rode Duivels in de vier finales die hij met Real Madrid keepte -in Europees en nationaal verband- 100% van de schoten op doel pareerde. In totaal komt Courtois zo aan 19 reddingen in 4 finalewedstrijden. Daarbij valt vooral de CL-finale tegen Liverpool van vorig seizoen op: toen was onze nationale nummer 1 goed voor liefst 9 reddingen. Hij werd dan ook zonder enige discussie verkozen tot man van de match.

Die statistiek onderstreept eens te meer de stijgende vormcurve van Courtois sinds hij bij Los Merengues neerstreek. Hoewel hij in zijn eerste jaar hier en daar nog wat kritiek kreeg te slikken, is San Tibu uitgegroeid tot het pronkstuk van Real Madrid. Een man die vooral uitblinkt op de grote momenten en misschien daarom wel de beste keeper ter wereld mag genoemd worden. Als de Rode Duivels nu eens een finale van een toernooi zouden kunnen behalen…Volg Real Madrid en Thibaut Courtois het hele seizoen in de UEFA Champions League  dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top