Herbeleef de unieke musicalervaring van 'One Night Only' op Pickx+

Muziek | Op 30 juli stond de Proximus Pop-up Arena in Middelkerke in vuur en vlam voor de exclusieve musicalshow ‘One Night Only’. Op 15 augustus is dat muzikale festijn opnieuw te beleven op Pickx+. Om je warm te maken, blikken we nog eens terug op de cast van die unieke avond.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de Proximus Pop-up Arena staan deze zomer opnieuw een hoop grote namen uit de Belgische muziekwereld, zoals Regi, Raymond van het Groenewoud of Hooverphonic. Maar op 30 juli konden tickethouders een wel heel bijzonder muzikaal feest ervaren, want musicalproductiehuis Deep Bridge inviteerde onder de naam ‘One Night Only’ enkele van de grootste musicalsterren die ons land rijk is voor een zot musicalfeest. Gekoppeld met een ijzersterk live orkest brachten zij klassiekers uit het repertoire van Deep Bridge (die musicals als ‘The Sound of Music’, ‘MAMMA MIA!’, ‘RENT’ en ‘Charlie and the Chocolate Factory’ op poten zetten) en daarbuiten.

Een van de vaste waarden van Deep Bridge is Helle Vanderheyden. Zij zette haar eerste stappen in de musicalwereld met ‘Domino’ in 2012 en was sindsdien te zien in ‘Grease’ (in de hoofdrol als Sandy), ‘Prinsessia’ (als Prinses Iris), Doornroosje en Assepoester (telkens in de titelrol). Daarnaast acteerde ze in de reeksen ‘De Kotmadam’ en ‘Geubels en de Belgen’.

Op het podium werd ze vergezeld door haar vaste partner Nordin De Moor, die vorig jaar nog schitterde als Willy Wonka in ‘Charlie and the Chocolate Factory’. Vier jaar eerder maakte hij al furore met ‘Chaplin’ en nadien acteerde hij in ‘Rocky Horror Show, ‘Spamalot’ en ‘Titanic’, om er maar enkele te noemen.

Ervaring en jong talent

Die twee vaste waarden in de producties van Deep Bridge worden vergezeld door Ann Van den Broeck, ook al een ervaren rot in de Vlaamse musicalwereld. Zij acteerde in ‘Mamma Mia’ en ‘Spamalot’ van het productiehuis, maar net zo goed in producties van ‘Evita’, ‘Marie Antoinette’, ‘Shrek’ en ‘Peter Pan’, om een beknopte selectie te maken uit haar roemrijke oeuvre. Het grote publiek kent haar waarschijnlijk ook als Kathleen Moens in ‘Familie’ of ‘Kristel Jacobs’ in ‘#LikeMe’.

Koen Crucke behoeft dan weer weinig introductie. Iedereen kent hem uiteraard als de zingende kapper Alberto in ‘Samson & Gert’, en als een van de meer prominente tenors in de Vlaamse operawereld. Hij heeft al een lange carrière op het scherm en op de planken achter de rug. Tegenwoordig staat hij zelfs als dj met Discobar Joossens op verschillende dansfeesten. We hebben het laatste van deze muzikale en theatrale duizendpoot nog niet gehoord.

Stonden ook op de line-up: Londense West End-alumnus en ’40-45’ en ‘RENT’-acteur Ruben van Keer, musicalstudente en ‘Daens’-actrice Lien Van den Bossche, ‘Thuis’ en ‘RENT’-acteur Pieter-Jan De Paepe, acteur en regisseur van talloze films, theaterstukken en musicals Stany Crets, Jasmine Jaspers (‘Lisa’, ’14-18’), Laurenz Hoorelbeke (‘Sneeuwwitje’, ‘The Rocky Horror Show’) en een pak andere musicalacteurs.

Zij brachten samen een selectie liederen uit de grootste musicalproducties van de afgelopen jaren, samen met enkele bekende popnummers. Er kon meegebruld worden met ‘The Time Warp’, ‘Leef’, ‘La Vie Bohème’, ‘Dancing Queen’ en tal van andere klassiekers. Wie dat allemaal nog eens wil herbeleven, moet op 15 augustus afstemmen op Pickx+. En wie er maar geen genoeg van krijgt, kan nu al tickets boeken voor 5 augustus 2023, want dan keert Deep Bridge met 'One More Night' terug naar de Proximus Pop-up Arena.

‘One Night Only’ is op 15 augustus om 20u45 te zien op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalige tv-optie van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263! Ontdek het volledig aanbod van Pickx+ via de tv-optie ‘Pickx All Stars’ van Proximus Pickx!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top