Virton haalt ex-Anderlechttalent terug naar België

Challenger Pro League | Excelsior Virton is opnieuw goed op weg om - net zoals vorig seizoen - de transferkoning van de zomer te worden. De Luxemburgers stelden donderdagvoormiddag al hun veertiende nieuwe speler voor.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dit keer gaat het om Mohamed Loua; een 22-jarige Guinese Belg die als defensieve middenvelder speelt. Loua genoot zijn opleiding op Neerpede en speelde ook voor de Belgische jeugdelftallen, maar raakte uiteindelijk niet in de paarswitte A-kern.

In de zomer van 2019 kwam hij zo vrij op de transfermarkt, maar er kwam niet direct iets uit de bus voor de jonge middenvelder. Uiteindelijk tekende hij in februari 2020 een deal bij het Poolse Wigry Suwalki (2e niveau Polen).

Loua speelde 7x mee en vertrok een half jaartje later naar het Luxemburgse Hesperingen. Daar speelde hij vooral in zijn eerste seizoen heel regelmatig, maar verdween hij vorig seizoen wat uit beeld. Nu keert hij terug naar België om zijn kans te wagen bij Virton.

Martin naar Seraing

De club maakte ook bekend dat doelman Timothy Martin volgend seizoen op uitleenbasis zal spelen voor RFC Seraing. De 21-jarige goalie mocht vorig seizoen 7x onder de lat staan in 1B, maar mag nu dus ervaring gaan opdoen in 1A.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top