European Championships openen met Belgen in baanwielrennen, roeien, muurklimmen en turnen

Wielersport | Donderdag gaan de 'European Championships', een vierjaarlijks multisportevenement dat de bestaande Europese kampioenschappen in verschillende sporten samenbrengt, officieel van start.

Door Belga

Deel dit nieuws

Van Belgische zijde komen de baanwielrenners, roeiers, turnsters en muurklimmers in actie. In het baanwielrennen, roeien en muurklimmen gaat het om kwalificaties. De turnmeisjes komen uit in de allroundfinale.

De voorbije dagen regende het forfaits aan Belgische zijde. Triatleet Marten Van Riel, wielrenner Yves Lampaert, tienkamper Thomas Van der Plaetsen, renner Lindsay De Vylder en roeier Niels Van Zandweghe lieten verstek gaan.

Toch blijft het aantal Belgische medaillekandidaten in München groot. Vooral in de atletiek zijn de verwachtingen hoog met onder meer uittredende kampioenen Nafi Thiam (zevenkamp), Koen Naert (marathon) en de Belgian Tornados (4x400 meter). Verder zijn er mogelijkheden voor wielrenner Tim Merlier, baanrenners Lotte Kopecky en Robbe Ghys, het kajakduo Hermien Peters en Lize Broekx, muurklimmers Nicolas Collin en Chloe Caulier, de turnmeisjes in teamverband en triatleet Jelle Geens.

Op de tweede editie van de Europese kampioenschappen komen met atletiek, roeien, beachvolley, kano-kajak, wielrennen, muurklimmen, artistieke gymnastiek, tafeltennis en triatlon negen olympische sporten aan bod. Het wielrennen is nog onderverdeeld in wegwielrennen, baanwielrennen, mountainbike en BMX.

Meer dan 4700 atleten zullen strijden voor medailles in 177 competities. De meeste competities zullen doorgaan in het Olympiapark in München, bekend van de Olympische Spelen van 1972, juist vijftig jaar geleden. Het wordt het grootste sportevenement voor de stad sindsdien. In totaal komen er 126 Belgische atleten in actie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top