Schoonzus van Peruaanse president heeft zich aangegeven na huiszoekingen in paleis

Nieuws | Yenifer Paredes, de schoonzus van de Peruaanse president Pedro Castillo, heeft zich woensdag aangegeven bij de gerechtelijke diensten. Dat heeft haar advocaat bekendgemaakt. Paredes werd in het Zuid-Amerikaanse land gezocht wegens corruptie. De zaak heeft geleid tot ongeziene huiszoekingen in het presidentieel paleis en in de woning van het staatshoofd.

Door Belga

Deel dit nieuws

"We bevinden ons in de kantoren van het Openbaar Ministerie", zo heeft advocaat Jose Dionisio bevestigd aan de lokale radiozender RPP. Hij zegt dat de speurders "verrast" waren door de komst van Paredes.

De schoonzus van de Peruaanse president wordt verdacht van corruptie en deelname aan witwasoperaties. In het kader van het onderzoek hadden het parket en de politie dinsdagavond een huiszoeking uitgevoerd in het presidentieel paleis in Lima. De operatie, die als doel had om Paredes in te rekenen, duurde vier uur maar leverde geen resultaat op. Nooit eerder was het Peruaanse gerecht de zetel van de uitvoerende macht binnengedrongen om er iemand te arresteren.

Woensdag vonden ook nog huiszoekingen plaats in de privéwoning van president Pedro Castillo in Chugur, zowat 800 km ten noorden van Lima. Maar ook daar kon de verdachte niet worden opgepakt.

Tegen de Peruaanse president zelf lopen ook vijf gerechtelijke onderzoeken, onder meer wegens corruptie. Maar die dossiers staan los van het onderzoek tegen zijn schoonzus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top