Belgian Lions gaan in oefenduel onderuit tegen Duitsland

Basketbal | De Belgian Lions hebben woensdagavond niet kunnen verrassen in een oefenduel tegen topland Duitsland. De Belgen verloren in de Hasseltse sporthal Averberg met 83-87.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Lions, nummer 37 op de wereldranking, keken al snel aan tegen een 0-11 achterstand tegen Duitsland, elfde op de ranglijst en met enkele NBA-spelers in het team. De bezoekers leidden na het eerste kwart met 19-29 maar gaandeweg herstelden de Belgen het evenwicht. Het tweede kwart was voor de Lions (31-17), die met een kleine voorsprong (50-46) mochten rusten.

Na de herneming trok Duitsland het laken evenwel naar zich toe in het derde (19-20) en vierde kwart (14-21).

Voor de Lions was het de derde oefenpot in een handvol dagen. Vorige week speelden ze twee keer in en tegen Finland (FIBA 35), wat resulteerde in een 71-74 zege en 80-71 verlies.

Vrijdag en zondag oefenen de Lions in Estland (FIBA 48). Op 17 augustus volgt een laatste voorbereidingswedstrijd in en tegen het sterke Frankrijk (FIBA 4).

De vriendschappelijke wedstrijden vormen voor bondscoach Dario Gjergja en zijn troepen de generale repetitie voor twee WK-voorrondematchen later deze maand. Daarin komen de Belgen op 25 augustus thuis uit tegen Groot-Brittannië (FIBA 45) en kijken ze drie dagen later Griekenland (FIBA 9) op verplaatsing in de ogen. Het zijn de eerste matchen in de tweede kwalificatieronde voor het WK 2023.

De oefenwedstrijden gelden ook als voorbereiding op het EK, dat van start gaat op 1 september in het Georgische Tbilisi. Op het EK treffen de Belgian Lions in groep A Spanje (FIBA 2), Montenegro (FIBA 25), Georgië (FIBA 36), Turkije (FIBA 16) en Bulgarije (FIBA 52). Op 1 september openen ze hun toernooi tegen gastland Georgië (19u). De eerste vier van de groep kwalificeren zich voor de eindfase in de Duitse hoofdstad Berlijn

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top