Dries Van Gestel sprint naar tweede plaats in Circuit Franco-Belge

Wielersport | Dries Van Gestel is vandaag als tweede geëindigd in het Circuit Franco-Belge, een Waalse semiklassieker voor de Pro Series. "Ik denk niet dat ik daarmee ontevreden mag zijn", vertelde de Antwerpenaar na afloop.

Door Belga

Deel dit nieuws

Van Gestel was bij het begin van de laatste lokale ronde in aankomstplaats La Louvière één van de grondleggers van een kopgroep van drie, met verder ook Jasper De Buyst en Alexander Kristoff. "We hadden elkaar nodig, en dus bleven we samen tot de laatste helling. We reden goed samen, maar vijf kilometer voor de aankomst werkte Jasper niet langer mee, omdat Campenaerts in de achtervolging zat", analyseerde Van Gestel de koers.

"Ik wist dat ik normaal de traagste was in de sprint, dus probeerde ik met een aanval op de laatste helling mijn kaart te spelen. Net toen ik dat deed, kwam Victor erbij en zaten we met twee voorop. Alexander zat niet ver, dus wisten we dat we moesten rijden om hem niet te laten terugkeren. Maar helaas, hij is een sterke Noor, dus deed hij het toch. Net als Jasper, die de sprint aantrok voor Victor. Die viel aan op driehonderd meter van de streep, misschien zelfs meer. Maar Alexander reageerde goed. Het enige wat ik nog kon doen, was aan zijn wiel blijven, en zo nog tweede worden."

En met die tweede plek toonde de 27-jarige Van Gestel, die zondag de Belgische kleuren verdedigt op het EK in München, zich niet ontevreden: "Ik denk niet dat ik teleurgesteld mag zijn. Victor won zondag nog in Leuven, Alexander heeft een serieus palmares. Ik denk niet dat ik ontevreden mag zijn om tussen deze twee namen te staan."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top