Korte piste EK baanwielrennen kan resultaten beïnvloeden: "Het zal nerveus koersen zijn"

Wielersport | De piste van het baanwielrennen op het EK in München (11-16 september) is slechts 200 meter lang, zo'n 50 meter minder lang dan een gemiddelde wielerpiste. Dat zorgde de voorbije dagen voor verschillende negatieve geluiden. De meeste baanrenners menen dat het een grote invloed kan hebben op de resultaten.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het wordt op deze piste helemaal anders koersen", aldus Lotte Kopecky vandaag. "Ik denk dat we allemaal een nog kortere reactiesnelheid zullen moeten hebben op deze piste. Het wordt opletten. Het zal heel nerveus koersen zijn."

Nicky Degrendele haalde haar schouders op. "Ik heb bijna drie jaar in Zwitserland gewoond. In Aigle is de baan ook 200 meter. Ik ben dus gewoon aan die lengte. Natuurlijk, het is helemaal anders. Deze baan ligt ook nog maar enkele weken. Dat merk je. Het bolt niet allemaal even vlot. Het is even wennen. Het is ook nog maar onze tweede training, maar ik kijk uit naar de competitie. Het is ook hetzelfde voor iedereen. Dit wordt een EK voor renners en rensters die heel goed kunnen sturen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top