Fergal Harkin wil als sportief directeur Standard weer naar hoogste niveau brengen

Jupiler Pro League | Standard Luik heeft vandaag zijn nieuwe sportief directeur, Fergal Harkin, aan de pers voorgesteld. De 45-jarige Ier komt over van Manchester City, waar hij zich met de ontwikkeling van jeugdspelers bezighield. Hij neemt zich voor om alles in het werk te stellen om Standard weer op het hoogste niveau te brengen.

Door Belga

Deel dit nieuws

"We moeten ons verbeteren ten opzichte van vorig jaar", zei Harkin. "We willen strijden voor de titel en de club terugbrengen naar het Europese toneel, waar Standard thuishoort. Maar het zal tijd kosten, het is een lang proces."

Daarom roept hij de Luikse fans op om hun ploeg te blijven steunen "zoals ze zondag hebben gedaan (tijdens de 2-0 zege tegen Cercle, red.). We zagen vastberadenheid en veel energie bij elke speler", aldus de nieuwe sportief directeur, die toegaf dat hij zich bewust is van de vele uitdagingen die de Rouches te wachten staan.

"We hebben leiderschap en kwaliteit nodig in dit team, we werken hard om het te versterken", voegde hij eraan toe. Harkin liet ook in zijn kaarten kijken over Nicolas Raskin en Selim Amallah, na het seizoen einde contract. De nieuwe sportief directeur hoopt het tweetal te behouden en hun contracten te verlengen. Hierover zijn gesprekken begonnen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top