Stad Brussel investeert 6 miljoen euro in Koning Boudewijnstadion

Voetbal | De stad Brussel gaat in 2023 verschillende renovatiewerken uitvoeren in het Koning Boudewijnstadion. Het geschatte kostenplaatje bedraagt 6 miljoen euro. Dat schrijft La Capitale en wordt door Brussels schepen Benoit Hellings bevestigd aan persagentschap Belga.

Door Belga

Deel dit nieuws

Tribune 1 wordt binnenin aangepakt, waar onder meer de perszaal en de kleedkamers gerenoveerd worden. De werken vinden plaats in het eerste semester van 2023 en zullen 1 miljoen euro kosten. De Belgische Voetbalbond wil graag de finalewedstrijden van de Nations League ontvangen als de Rode Duivels zich plaatsen. Daarvoor moeten de 50.000 stoeltjes aangepast worden aan de normen van de UEFA. De kost hiervoor wordt geschat op 3 miljoen euro en er is een grote Europese openbare aanbesteding gelanceerd. Tot slot wordt de atletiekpiste van het Koning Boudewijnstadion volledig vervangen en zal er voor de Memorial Vandamme in 2023 een gloednieuwe baan liggen. Het is al twaalf jaar geleden dat de piste werd gerenoveerd.

"Het is een belangrijke kost, maar het is geen grootse totaalrenovatie. Daar hebben we meer middelen voor nodig en dat kan de stad Brussel niet alleen", stelt Brussels schepen van Sport Benoit Hellings (Ecolo). "De renovatiewerken stonden al in de steigers en worden nu echt concreet", verduidelijkt hij.

Het Koning Boudewijnstadion was dit jaar ook al het decor voor concerten van The Rolling Stones, Ed Sheeran en nu ook Coldplay. Voor dergelijke evenementen kan de capaciteit oplopen tot 65.000 plaatsen. Volgens schepen Hellings lopen de concertaanvragen voor volgend jaar al binnen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top