Duitser Herbert Fandel nieuwe voorzitter Professional Refereeing Board

Voetbal | Herbert Fandel volgt David Elleray op als hoofd van het Professional Refereeing Board van de KBVB. Dat maakte de Belgische voetbalbond vandaag bekend. De Engelsman Elleray nam in juni van dit jaar ontslag omdat hij naar Zuid-Afrika verhuisde. De Duitse voormalige topscheidsrechter Fandel zal op 1 september officieel aangesteld worden.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 58-jarige Fandel floot in zijn carrière onder meer de Champions League-finale in 2007 tussen AC Milan en Liverpool. Nadien was hij al voorzitter van het Referee Committee en het Referee Board van de Duitse Voetbalfederatie DFB. Ook bij UEFA is hij al lange tijd lid van het Referee Committee.

Als voorzitter van het PRD zal Fandel instaan voor de strategie en de ontwikkeling van de Belgische professionele arbitrage. Naast de vergaderingen van het PRD zal hij ook die van het ProRef Committee leiden, een nieuw orgaan dat de verbinding moet maken tussen de PRD, de Pro League en de bredere voetbalwereld.

"Aangezien ik vlakbij de Belgische grens woon, volg ik de Belgische arbitrage al jaren op de voet", zegt Fandel zelf. "David Elleray en zijn team hebben fantastisch werk geleverd. Mijn doel is om mijn ervaring en kennis in te zetten om het departement arbitrage in België verder te helpen groeien binnen een nog professionelere structuur om zo opnieuw onze plaats op Europees topniveau in te nemen."

Peter Bossaert, CEO van de KBVB, ziet een sterke persoonlijkheid in Fandel: "Hij brengt een karrenvracht aan internationale ervaring en kennis op het allerhoogste niveau met zich mee. We hebben de voorbije drie jaar grote stappen vooruitgezet met onze arbitrage, wat niet wegneemt dat we willen blijven groeien en dat er in de snel veranderende wereld van de arbitrage nog grote uitdagingen op ons wachten. Samen met Herbert zijn we goed gewapend om de volgende stappen te zetten."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top