Qatar wil WK voetbal dag vroeger laten beginnen

WK 2022 | Qatar wil het wereldkampioenschap voetbal een dag vroeger laten beginnen, op zondag 20 november in plaats van maandag 21 november. Op die manier zou het gastland 's avonds (19u00 lokale tijd) de openingsmatch tegen Ecuador kunnen spelen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Na het akkoord van de Ecuadoraanse en de Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie, is het nu aan de FIFA Council om het voorstel goed te keuren. Het Franse persagentschap AFP vernam van een anonieme bron bij de organisatie dat dat ook zal gebeuren.

Sinds 2006 opent het gastland het WK, maar omdat Qatar zijn eerste wedstrijd met een grote vuurwerkshow in het Al Bayt-stadion gepaard wil laten gaan, kwam het duel tegen Ecuador maandagavond op de kalender te staan. Dat nadat er al twee wedstrijden gespeeld zouden zijn (Senegal-Nederland en Engeland-Iran). Door er een dag vroeger aan te beginnen, zou Qatar het WK in eigen land toch kunnen openen.

Als de FIFA akkoord gaat, zou ook de wedstrijd tussen Senegal en Nederland, momenteel de openingsmatch om 13u00 (11u00 Belgische tijd) een ander tijdstip krijgen. In plaats van het duel van Qatar zou die match dan maandag om 19u00 gespeeld worden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top