Kevin Durant ligt op ramkoers met Brooklyn Nets

Basketbal | Talloze fans van Brooklyn Nets kunnen deze zomer de slaap maar niet vatten en dat om een wel heel bijzondere reden. Sterspeler Kevin Durant ligt immers op ramkoers met het bestuur en heeft bovendien stevige eisen gesteld. Willen de bonzen dat hij blijft, dan moet het stevige veranderingen doorvoeren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op donderdag 30 juni stond de wereld even stil bij Brooklyn Nets. Sterspeler Kevin Durant had op die dag immers een transferaanvraag ingediend en dat had niemand zien aankomen. De geruchtenmolen trok zich na het nieuws snel op gang en stelde dat Durant de vroege uitschakeling van de Nets in de play-offs van vorig seizoen niet kan verkroppen. Het is volgens kenners dan ook de reden waarom hij andere oorden wil opzoeken, ondanks het feit dat hij in 2019 voor 200 miljoen dollar was overgekomen van Golden State Warriors.

My way or the highway

Maar er weerklinken ook andere geruchten. Geruchten die fluisteren dat Durant op dit moment geen hoge pet op heeft van general manager Sean Marks en coach Steve Nash. Als zij hun boeltjes zouden pakken, zou de speler zelfs geneigd zijn om te blijven. Hierop volgde dit weekend het nieuws dat Durant een gesprek zou hebben gevoerd met Joseph Tsai, de eigenaar van de Nets. Daarin zou Durant Tsai op het hart hebben gedrukt dat hij niet per sé weg wou maar dat er wel iets moest veranderen aan de top; meer bepaald aan Marks en Nash.

We weten niet hoe het gesprek met Tsai is uitgedraaid of hoe de man heeft gereageerd op de wensen van Durant. Maar enige tijd nadien postte Tsai wel een bericht op sociale media waarin hij stelde dat het management en de sportieve staf nog altijd het volste vertrouwen krijgen van hem. Hij schreef ook dat elke beslissing die zou volgen, enkel in het beste belang van de Brooklyn Nets zou genomen worden. Het bericht toont aan dat de situatie nog lang niet opgelost is en dat de man zich niet onder druk laat zetten. Hij is tenslotte de eigenaar.

De vraag hoe het nu verder moet met Durant en de Nets dringt zich op. Het lijkt erop dat de speler en de coach voorlopig niet meer door één deur kunnen en dan wordt trainen wel zeer lastig. Het bestuur van de Nets kan ook beslissen om Durant op non-actief te zetten, maar dan verliest het de optie om de speler als pasmunt in te zetten voor andere, soms jongere, talenten uit de NBA.

En nu?

De handel in die jonge talenten lijkt al begonnen te zijn. Boston Celtics bood naar verluidt al de diensten van youngsters Jaylen Brown en Derrick White aan in ruil voor die van Durant. De Nets willen echter ook Marcus Smart in de deal betrekken, dat is de verdediger van het jaar. Volgens kenners zou Durant ook een verblijf bij Miami Heat of Toronto Raptors overwegen, het blijft dus koffiedik kijken wanneer en bij welke partij er witte rook uit de schoorsteen komt.

Volg de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top