Juventus trekt met veel twijfels het nieuwe seizoen in

Sport | Juventus greep de afgelopen twee seizoenen naast de titel. Dat kwam hard aan in Turijn, waar ze voordien tien jaar de Serie A domineerden. De Oude Dame wil dit jaar weer aanknopen met succes, maar er zijn voorlopig de nodige twijfels bij de start van het nieuwe seizoen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Juventus ging na twee zwakke jaren met de grove borstel doorheen de selectie. Douglas Costa (LA Galaxy), Giorgio Chiellini (Los Angeles FC), Paulo Dybala (AS Roma), Fernardo Bernardeschi (Toronto FC) en Aaron Ramsey (OGC Nice) verlieten de club transfervrij. Daarnaast werden Matthijs de Ligt (Bayern München, 67 miljoen euro) en Merih Demiral (Atalanta, 20 miljoen euro) voor grof geld van de hand gedaan.

Juventus haalde met Gleison Bremer (Torino, 41 miljoen euro) nog maar één dure aankoop in huis. Angel Di Maria (PSG) en Paul Pogba (Manchester United) kwamen transfervrij naar Turijn. Filip Kostic staat op het punt om overgenomen te worden van Eintracht Frankfurt.

Zwakke voorbereiding

Is Juventus beter gewapend dan vorig seizoen? We betwijfelen het. De club kende een zeer povere voorbereiding. Er werd kansloos verloren van Real Madrid (2-0) en Atlético Madrid (0-4), tegen FC Barcelona (2-2) werd er gelijkgespeeld en tegen Guadalajara (2-0) werd er gewonnen.

Tot overmaat van ramp viel topaanwinst Paul Pogba uit met een blessure, waardoor hij de competitiestart mist. Coach Massimiliano Allegri hoopt dat er nog versterking zal bijkomen. Achteraan zijn er twijfels over de flanken Danilo en Alex Sandro en op het middenveld mist de club een aanjager, zoals men in het verleden had met Arturo Vidal of Blaise Matuidi.

Creativiteit nodig

Ook vooraan mag er wat meer creativiteit bijkomen. Dusan Vlahovic kwam in januari naar Turijn en met 9 goals en 2 assists in 21 wedstrijden deed hij het zeker niet onaardig in een ploeg die niet echt draaide. Alvaro Morata vertrok ook terug naar Atlético Madrid en Moise Kean is geen spits voor een club die de Europese top ambieert. Allegri rekent op de terugkeer van Federico Chiesa, die pas begin oktober fit zal zijn na een zware knieblessure. Filip Kostic moet voor extra creativiteit zorgen, maar kan hij beter doen dan de vertrokken Paulo Dybala?

Juventus lijkt momenteel niet over de beste kern in de Serie A te beschikken en de Italiaanse recordkampioen trekt vanwege de blessures bij enkele sterkhouders, de matige voorbereiding en het uitblijven van de nodige aanwinsten met veel twijfels het nieuwe seizoen in. Op de eerste speeldag ontvangt Juventus het altijd gevaarlijke Sassuolo, dat al langer een zwart beest is voor Juve.

Volg het beste uit de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Programma van speeldag 1 in de Serie A:

Zaterdag 13 augustus

Zondag 14 augustus

Maandag 15 augustus

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top