Romeo Lavia gooit meteen hoge ogen in de Premier League

Premier League | Romeo Lavia heeft na amper één wedstrijd heel wat mensen al weten te overtuigen. De middenvelder van Southampton heeft alvast alle kwaliteiten in huis om uit te groeien tot een revelatie in de Premier League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Romeo Lavia besloot deze zomer om de U23 van Manchester City in te ruilen voor een avontuur bij Southampton, waar hij veel meer uitzicht had op speelkansen in het eerste elftal. Southampton betaalde 12 miljoen euro en op zijn 18de lijkt hij ondertussen helemaal klaar om zijn carrière te starten. Southampton-coach Ralph Hasenhüttl (ex-spits van Lierse SK) geraakte tijdens de voorbereiding zeer onder de indruk van de jonge Belg, want op de eerste speeldag begon de verdedigende middenvelder meteen in de basis. Lavia maakte meteen heel veel indruk en bewees dat hij terecht wordt aanzien als een van de grootste talenten in België.

Man van de wedstrijd

Southampton verloor met 4-1 van Tottenham, maar dat lag zeker niet aan Lavia. Hij speelde bijzonder sterk en het was er niet aan te zien dat hij zijn eerste wedstrijd in de Premier League speelde. Hij mocht in het verleden wel twee keer spelen voor het eerste elftal van Manchester City, maar dat gebeurde in bekertoernooien.

Lavia was een lichtpunt bij Southampton, waar hij met zijn rust aan de bal, positiespel, inzicht en werkkracht boven zijn ploegmaats uitstak. "Lavia’s passing was van een echte schoonheid. Maar er was nog veel meer wat hij goed deed. Hij speelde zeer gedisciplineerd en pakte uit met enkele leuke dribbels, tackles en intercepties. Hij speelde als een zeer ervaren speler", schreef The Daily Mail. Lavia had een geslaagd passingspercentage van maar liefst 96% en toonde daarmee zijn uitmuntende technische kwaliteiten.

Toekomstige topspeler?

Romeo Lavia werd al jaren naar voren geschoven als een zeer groot talent. Zelfs Roberto Martinez was al lovend over de jonge ex-speler van Anderlecht. "Romeo is een erg rustige jongen. Hij heeft blijkbaar voor zichzelf besloten - en waarschijnlijk met de mensen om hem heen - dat het beter voor hem was om City te verlaten en om ergens anders te gaan spelen”, aldus de bondscoach. Manchester City heeft Lavia laten vertrekken, maar het gelooft nog in de speler.

De ploeg van Kevin De Bruyne liet bij de transfer immers een terugkoopclausule opnemen in het contract, waardoor The Citizens hem voor 42 miljoen euro kunnen terugkopen. Als Lavia op deze manier blijft verder evolueren, lijkt het nu al vast te staan dat hij op een dag zal terugkeren naar Manchester. En dan kan die 42 miljoen euro wel eens een koopje zijn.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top