Nicola Philippaerts start met snelle foutloze ronde en hoopt op plaats in top acht

Sport | Ondanks het feit dat hij al als vierde de piste op moest, heeft Nicola Philippaerts vandaag een prima start genomen op het WK jumping in het Deense Herning. De 29-jarige Limburger sprong met de 12-jarige merrie Katanga een foutloos parcours en deed dat het snelst van de eerste groep (een vijfde van het deelnemersveld).

Door Belga

Deel dit nieuws

Voorlopig heeft Philippaerts dus de leiding in handen. "Ik hoop dat dit resultaat (81.02) op het einde van de dag goed zal zijn voor een plaats in de top acht", verklaarde hij. "Het was echt noodzakelijk om met de nodige risico's het jachtparcours af te werken, want er verschijnen uitzonderlijk veel snelle combinaties aan de start van dit WK."

De prestatie van Philippaerts is alvast een opsteker voor de Belgische ploeg, die in Herning de kwalificatie voor de Olympische Spelen van Parijs wilafdwingen. ""Ik ga er van uit dat mijn prestatie de rest van mijn ploegmakkers kan motiveren. De competitie is nog lang en dus is het hoofdzaak om de paarden in vorm te houden en ons te blijven focussen op een volgende opdracht. We mogen zeker niet te vroeg victorie kraaien."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top